16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Πιπεριές γεμιστές διαφορετικές
24 όμοιες σε μέγεθος πράσινες πιπεριές. Γέμιση: Ένα τέταρτο φέτα τυρί, ένα τέταρτο αθότυρο ή μυζήθρα, ένα τέταρτο μαλάκα, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι και 4 φέτες ζαμπόν.
Με όλα τα υλικά κάνομε ένα μίγμα, γεμίζομε τις αλατισμένες μέσα – έξω πιπεριές, ρίχνομε λίγο λάδι σ’ ένα πυρέξ και ψήνομε σε σιγανή φωτιά.

Κολοκυθοκεφτέδες
Ένα κιλό κολοκύθια, μισό κιλό πατάτες, ένα κιλό κρεμμύδια, τρία αυγά, ένα ποτήρι τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι. Βράζομε τα κολοκύθια, τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα σουρώνομε. Τα ζυμώνομε με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί και πλάθομε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνομε και τους τηγανίζομε. Αν απλώνουν βάζομε λίγη τριμμένη φρυγανιά στη γέμιση.

Προζύμι
Για να φτιάξουμε προζύμι χρειαζόμαστε αλεύρι σταρένιο, λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση ρίχνομε λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνομε μια μέτρια ζύμη. Αφήνομε τη ζύμη αυτή σε ζεστό μέρος τέσσερις ημέρες για να ξινίσει. Μετά τη φυλάμε στο ψυγείο.

Πατατοσαλάτα
Ένα κιλό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αυγά βραστά, τέσσερις πιπεριές μεγάλες, τέσσερα καρότα τριμμένα, μερικές μαύρες χοντρές ελιές χωρίς κουκούτσι, τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, τρεις καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.
Βράζομε ολόκληρες τις πατάτες με τα φλούδια, τις ξεφλουδίζομε, τις κόβουμε μικρά κομματάκια. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζομε με λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Στη μαγιονέζα προσθέτομε το ουίσκι και την μισή μαγιονέζα την ανακατεύομε με τα υλικά και την υπόλοιπη από πάνω. Γαρνίρομε όπως μας αρέσει.

Κολοκυθοφάι
Τρία κολοκύθια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη, ένα τέταρτο μυζήθρα, τετρακόσια γρ. τυρί φέτα, τρία με τέσσερα αυγά, μία μικρή κρέμα γάλακτος, ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, μαϊντανό, πιπέρι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, μια κουταλιά αλεύρι.
Τρίβω από βραδύς το κολοκύθι και το στραγγίζω. Τα ανακατεύω όλα μαζί. Λαδώνω ένα πυρέξ και ρίχνω αλεύρι να καλύψει τον πάτο. Ρίχνω το υλικό, πάλι αλεύρι να σκεπαστεί και από πάνω ραντίζω με λάδι

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...