15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Ντοματοπιπεριές γεμιστές με αυγολέμονο
9 μέτριες στρογγυλές ντομάετς, 9 πιπεριές στρογγυλές μέτριες, 700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος, 1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι, 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, 2 κρεμμύδια τριμμένα, μισό φλυτζάνι του καφέ λάδι, 125 γρ βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, δυόσμος, αυγολέμονο πηχτό.
Αδειάζομε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τρίβομε την ψύχα από τις πέντε ντομάτες. Βάζομε σε μπολ τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το λάδι, την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο. Ζυμώνομε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Σε κατσαρόλα τα τοποθετούμε όρθια, βάζομε από πάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια, τρία φλυτζάνια τσαγιού νερό, σκεπάζομε και βράζομε. Μόλις πάρουν βράση γυρνάμε σε σιγανή φωτιά 1 ώρα και 15 λεπτά. Στραγγίζομε το ζουμί, βαζομε σε σιγανή φωτιά 1 ποτήρι γάλα 2 κουταλιές βιτάμ ένα ποτήρι ζουμί, κρατάμε λίγο απ’ το ζουμί για να διαλύσομε 2 κουταλιές κορνφλάο. Χτυπάμε δύο αυγά με λεμόνι ρίχνομε λίγο ζουμί το γυρνάμε στην σιγανή φωτιά ρίχνομε και το διαλυμένο κορνφλάο ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει σάλτσα ελαφρώς πηχτή. Βάζομε σε πιατέλα τις ντοματοπιπεριές και από πάνω το πηχτό αυγολέμονο.

Μανιτάρια με κρέμα
500 γρ μανιτάρια πλευρώτους, 100 γρ βούτυρο, μισό ποτηράκι κονιάκ, 200 γρ κρέμα γάλακτος, μισό ματσάκι άνιθο, αλάτι, πιπέρι άσπρο μοσχοκάρυδο.
Λιώνομε το βούτυρο σωτάρομε τα μανιτάρια να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σβήνομε με κονιάκ κλείνομε με το καπάκι το τηγάνι και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Προσθέτομε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, άνιθο και προς το τέλος την κρέμα. Τα αφήνομε ακόμα 3 λεπτά και σερβίρομε με ψιλοκομμένο άνιθο.

Μελιτζάνες με κρέμα
6 μελιτζάνες μακρόστενες, 1 δόση μπεσαμέλ, 100 γρ γραβιέρα τριμμένη, 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι, τρεις κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός, τρεις κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά, 100 γρ κρέμα γάλακτος, 1 λεμόνι χυμό, αλάτι, πιπέρι.
Κόβομε στη μέση και κατά μήκος τις μελιτζάνες. Τις αλατίζομε και τις αφήνομε να στραγγίξουν για 1 ώρα. Τις τηγανίζομε, αδειάζομε την ψύχα της τηγανισμένης μελιτζάνας σε μπωλ. Προσθέτομε την μπεσαμέλ, την μισή γραβιέρα, το πιπέρι. Γεμίζομε με το μείγμα τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις πασπαλίζομε με μαϊντανό, με τυρί, φρυγανιά και ψήνομε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Στο σερβίρισμα τις περιχύνομε με ζεστή κρέμα γάλακτος που έχομε προσθέσει λεμόνι και αλάτι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ