22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Αμυγδαλωτά
Τρία τέταρτα κιλού αμυγδαλόψιχα, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή, τρία με τέσσερα ασπράδια αυγών, δύο ή τρεις κουταλιές κοφτό σιμιγδάλι ή φρυγανιά κοπανισμένη, δύο χαρτάκια βανίλιες, λίγο ανθόνερο, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη για το τύλ8ιγμα.
Ασπρίζετε τα αμύγδαλα. Τα βάζετε στον φούρνο να ξεραθούν και κατόπιν τα κοπανίζετε λίγο – λίγο σε γουδί προσθέτοντας και την ζάχαρη. Τα βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε τα ασπράδια πολύ ελαφρά χτυπημένα. Ρίχνετε και το σιμιγδάλι με την βανίλια και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά. Τα πλάθετε σε αμυγδαλωτά στρογγυλά. Τοποθετείτε σε πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί είκοσι λεπτά. Όταν βγουν από τον φούρνο τα ραντίζετε με λίγο ανθόνερο. Τοποθετείτε λίγα – λίγα στην πιατέλα και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη την οποία ρίχνετε από τρυπητό.

Αμυγδαλωτά νηστίσιμα
Μισό κιλό αμυγδαλόψιχα, ένα φλυτζάνι ζάχαρη κοινή, ένα φλυτζάνι νερό, ένα φλυτζάνι ζάχαρη άχνη, δύο κουταλιές σούπας ανθόνερο.
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό επί 8-9 λεπτά να δέσει σε κανονικό σιρόπι πιάτου. Ασπρίζετε τα αμύγδαλα, τα σκουπίζετε καλά και τα κοπανίζετε. Ανακατεύετε το σιρόπι (κρύο) με τ’ αμύγδαλα και τα ζυμώνετε επί αρκετή ώρα. Ρίχνετε και το ανθόνερο εξακολουθείτε το ζύμωμα και πέρνοντας λίγη – λίγη αμυγδαλόψιχα πλάθετε ό,τι σχήμα θέλετε. Τα τυλίγετε σε μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Ταλιατέλες πράσινες
Βράζομε μισό κιλό ταλιατέλες πράσινες σε αλατισμένο νερό. Λιώνομε τρία τέταρτα του φλυτζανιού φρέσκο βούτυρο. Προσθέτομε σε κύβους εκατό gr φυτίνη και μισή φλυτζάνα ξυσμένη γραβιέρα και μια φλυτζάνα κρέμα γάλακτος. Δένομε τη σάλτσα και περιχύνομε.

Ταλιατέλες πικάντικες
Υλικά: Ταλιατέλες, κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, λάδι, σπανάκι ψιλοκομμένο, σαλάμι αέρος ή λουκάνικο ψιλοκομμένο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, πελτές.
Εκτέλεση: Βράζομε ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και λίγο λάδι. Σωτάρομε με κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, σπανάκι και τα λουκάνικα ή το σαλάμι. Ρίχνομε κρέμα γάλακτος και μία κουταλιά πελτέ ή κέτσαπ. Ρίχνομε πάνω στις ταλιατέλες την σάλτσα και από πάνω τυρί

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ