13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γέμιση για κρέπες με τυρί – ζαμπόν

Δέκα λεπτές φέτες ζαμπόν, τριακόσια gr παρμεζάνα τριμμένη, διακόσια gr μανιτάρια ψιλοκομμένα, πεντακόσια gr κρέμα γάλακτος, ενάμιση λίτρο γάλα φρέσκο, τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, τρεις κουταλιές σούπας βούτυρο, λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Κόβομε μικρά τετραγωνάκια το ζαμπόν. Αχνίζομε τα μανιτάρια με ένα κουταλάκι βούτυρο προσθέτομε το αλεύρι και ανακατεύομαι καλά με το σύρμα. Πριν ροδίσει το αλεύρι προσθέτομε το γάλα ανακατώνοντας συνέχεια. Μόλις πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτομε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα μανιτάρια, το ζαμπόν την παρμεζάνα και την μισή κρέμα γάλακτος. Ανακατώνομε καλά. Απλώνομε μια κρέπα. Βάζομε στο πάνω μέρος μιάμιση κουταλιά γέμιση. Γυρίζομε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγομε. Τις βάζομε σε πυρέξ, περιχύνομε με την υπόλοιπη κρέμα, τις πασπαλίζομε με παρμεζάνα και ψήνομε.
Γέμιση για κρέπες με σπανάκι

Δύο κιλά σπανάκι φρέσκο, δέκα μεγάλες φέτες ζαμπόν, διακόσια πενήντα gr παρμεζάνα τριμμένη, πιπέρι, μοσχοκάρυδο., πεντακόσια gr κρέμα γάλακτος
Πλένομε και ζεματάμε το σπανάκι, το ψιλοκόμομε. Σε μπωλ βάζομε το σπανάκι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα τριμμένη, τα 300 gr κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατώνομε καλά. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνομε την κρέπα, βάζομε γέμιση, τυλίγομε ως συνήθως, τοποθετούμε σε πυρέξ, περιχύνομε με την υπόλοιπη κρέμα, ψήνομε.

Γέμιση για κρέπες με γαρίδες

Ένα κιλό μέτριες γαρίδες, δέκα φέτες λεπτές γραβιέρα, διακόσια πενήντα gr χυμός ντομάτα, πενήντα gr παρμεζάνα τριμμένη, μια σκελίδα σκόρδο, τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, δύο κουταλιές ξύδι.
Βράζομε τις γαρίδες χωρίς νερό για πέντε μόνο λεπτά, με το ξύδι και λίγο αλάτι. Τις καθαρίζομε. Κρατάμε το ζωμό, πατάμε καλά τα κεφάλια και περνάμε από σουρωτό και κρατάμε τον χυμό. Σε κατσαρόλα βράζομε τον χυμό ντομάτας με σκόρδο μέχρι να μείνει το μισό. Αφαιρούμε το σκόρδο. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνομε το βούτυρο, προσθέτομε το αλεύρι ανακατώνοντας συνέχεια με σύρμα. Πριν ροδίσει προσθέτομε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό απ’ τις γαρίδες. Κατεβάζομε απ’ τη φωτιά, προσθέτομε αλάτι, πιπέρι, τη μισή παρμεζάνα και ανακατώνομε καλά. Τοποθετούμε μια κρέπα. Στο πάνω μέρος της τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα, πάνω στη γραβιέρα μια κουταλιά και παραπάνω σάλτσα. Κόβομε τις γαρίδες στη μέση και τις απλώνομε πάνω στη σάλτσα. Τυλίγομε ως συνήθως. Τοποθετούμε σε πυρέξ, αλείφομε με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα τριμμένη και ψήνομε.

Γλάσο σοκολάτας

Χτυπάμε καλά τρία ασπράδια και προσθέτομε 80 gr ζάχαρη και εκατονπενήντα gr κουβερτούρα ξυσμένη. Την δένομε σε μπαιν – μαρί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...