16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Σπετσοφάι
Λουκάνικα χωριάτικα, πιπεριές μακριές πράσινες γλυκές, ντομάτες.
Τηγανίζω τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πετάω το λάδι τους. Τα βάζω σ’ ένα ταψάκι. Κόβω τις πιπεριές σε 2-3 μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες και τις τηγανίζω και τις βάζω στο ταψάκι με τα λουκάνικα. Ετοιμάζω μπόλικη σάλτσα ντομάτας τα περιχύνω και τα βάζω στον φούρνο. Περίπου μισή ώρα

Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι
Ενάμιση κιλό χοιρινό ρολό. Τρία τέταρτα φλυτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, μια με δύο φλούδες πορτοκάλι, δύο κρεμμύδια κομμένα, αλάτι, πιπέρι.
Βάζω το κρέας σε κατσαρόλα με τη φυτίνη και το σωτάρω σε μέτρια φωτιά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρει χρώμα, σβήνω με την μπύρα και τον χυμό πορτοκάλι, προσθέτω τη φλούδα, κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγοβράζω για μία ώρα.

Κολοκυθοφάι
Τρία κολοκύθια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη, ένα τέταρτο μυζήθρα, τετρακόσια gr τυρί φέτα, τρία με τέσσερα αυγά, μία κρέμα γάλακτος μικρή, ένα κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο, μαϊντανό, πιπέρι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, μια κουταλιά αλεύρι.
Τρίβω το κολοκύθι αποβραδύς και το στραγγίζω. Τα ανακατεύω όλα μαζί. Λαδώνω ένα πυρέξ και ρίχνω αλεύρι να καλύψει καλά τον πάτο. Ρίχνω το υλικό και πάλι αλεύρι να σκεπαστεί και από πάνω ραντίζω με λάδι.

Χοχλιοί βοσκίτικοι
Καθαρίζομε τους χοχλιούς, τους βράζομε, τους στραγγίζομε και τους ξαναβράζουμε με μια φλυτζάνα λάδι, μια κουταλιά αλεύρι και χυμό δύο ζουμερών λεμονιών. Αλάτι, πιπέρι.

Ραβανί
Τρία αυγά, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ποτήρι βούτυρο ή ραφινέ, ένα ποτήρι πορτοκάλι, δύο ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό, ένα μπέικι.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό.
Ψήσιμο μία ώρα περίπου

Κέικ καρότου
Ένα ποτήρι καλαμποκάλευρο, πέντε αυγά, δύο ποτήρια αλεύρι, δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια καρότο τριμμένο σε ψιλό τρίφτη, μια κουταλιά σούπας σόδα φαγητού, μία κουταλιά σούπας λεμόνι, μία κουταλιά κακάο, μία κουταλιά κανέλα, μία κουταλιά μπέικι, μία χούφτα καρύδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ, κρόκους με ζάχαρη, τα υπόλοιπα υλικά και εναλλάξ ασπράδια με αλεύρι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...