17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μελιτζάνες και πιπεριές με τυρί
Μία μεγάλη μελιτζάνα, έξι πιπεριές στενόμακρες κίτρινες διακόσια gr φέτα ψιλοτριμμένη πενήντα gr ανθότυρο ψιλοτριμμένο, δύο κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, μισό ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο ένα κουταλάκι τσαγιού ξύδι, λίγο πιπέρι, πέντε σταγόνες ταμπάσκο.
Κόβομε τη μελιτζάνα κατά μήκος σε έξι λεπτές φέτες και τις τηγανίζομε αμέσως, τις αφήνομε σε χαρτί να στραγγίσουν. Τηγανίζομε τις πιπεριές και τις αφήνομε και αυτές να στραγγίσουν. Βγάζουμε τη φλούδα και τους σπόρους την ανοίγουμε κατά μήκος από την μία πλευρά και την απλώνομε. Σε μπωλ τοποθετούμε τα τυριά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον άνιθο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ταμπάσκο. Ανακατώνομε καλά. Απλώνομε από μια κουταλιά μείγμα σε κάθε φέτα τις τυλίγομε ρολό και τις αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο. Σερβίρονται έτσι κρύες

Γαρίδες με κρέμα
Ένα κιλό γαρίδες πεντακόσια gr γραβιέρα, τέσσερα αυγά, διακόσια πενήντα gr φρυγανιά τριμμένη, τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, διακόσια πενήντα gr φυτίνη. Καθαρίζομε ωμές τις γαρίδες κόβομε τη γραβιέρα σε λεπτές φέτες. Απλώνομε τις φέτες σ’ ένα ταψί και τις ζεσταίνομε για πέντε λεπτά τους πενήντα βαθμούς έως να μαλακώσουν. Τυλίγομε τις γαρίδες μία μία με κάθε φέτα γραβιέρα, τις τυλίγομε πρώτα σε αλεύρι, μετά στα αυγά και μετά την φρυγανιά. Τις τηγανίζομε με φυτίνη. Τις συνοδεύομε με σάλτσα: Βράζομε τα κεφάλια των γαρίδων με ένα κουταλάκι ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό. Τις αφήνομε να βράσουν δέκα λεπτά κρατάμε των ζωμό, ετοιμάζομε μαγιονέζα και προσθέτομε σιγά δύο κούταλιές κέτσαπ, το ζωμό, δύο κουταλιές σούπας κονιάκ, μισό κουταλάκι ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια. Διατηρείται στο ψυγείο.

Κουραμπιέδες
Εξακόσια gr βούτυρο, διακόσια είκοσι πέντε gr ζάχαρη, 200 gr αμύγδαλα, ένα φλυτζανάκι κονιάκ, τέσσερεις κρόκοι δύο βανίλιες ένα μπέικι, ένα κιλό αλεύρι Μύλων Κρήτης. Αμύγδαλα καβουρντισμένα. Ζεστούς τους ραντίζομε με ανθόνερο και χωρίς να τους κουνήσομε τους κνισαρίζομε άχνη.

Στρούντελ με αθότυρο
Τριακόσια πενήντα gr κατεψυγμένη σφολιάτα, πεντακόσια gr αθότυρο ή Φιλαδέλφεια. Τέσσερεις κρόκοι εκατό γραμ. σταφίδα, εκατόν πενήντα gr ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού, τριάντα gr βούτυρο, μια κουταλιά γάλα, μπάντι.
Σφολιάτα την ξεπαγώνομε σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζομε σε μπωλ την σταφίδα και την σκεπάζομε με λικέρ της αρεσκείας μας. Απλώστε μια λαδόκολλα λίγο μεγαλύτερη απ’ το φύλλο και βάλτε επάνω το φύλλο. Λιώστε το βούτυρο αλείψτε με πινέλο όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε με δύο κουταλιές ζάχαρη. Λιώστε μ’ ένα πηρούνι τον αθότυρο ή το τυρί προσθέστε τους κροκους το ξύσμα το γάλα το λικέρ την σταφίδα την ζάχαρη ανακατέψτε και απλώστε σ’ όλη την επιφάνεια εκτός από τρία δάκτυλα στις άκρες. Τυλίγετε το σε λαδόκολλα με κλειστές πάλι άκρες. Αλείφομε το φύλλο με κρόκο. Εκατόν ογδόντα βαθμοί, σαράντα λεπτά. Κρυώνει λίγο και το κόβομε

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...