15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Βασιλόπιτα(4)
8 αυγά, ένα ποτήρι γάλα, ένα ποτήρι βούτυρο, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλάκια μπέικη, ένα κρασοπότηρο ανθόνερο χυμό από ένα λεμόνι, πέντε ή έξι βανίλιες, τέσσερα ποτήρια αλεύρι, ένα ποτήρι αμύγδαλα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά χωριστά και τα προσθέτουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνουμε το γάλα, το ανθόνερο, το μπέικη διαλυμένο στο λεμόνι, τις βανίλιες, το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα. Βουτυρώνουμε ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μέσα πασπαλισμένο με κοπανισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε για μια ώρα.

Βασιλόπιτα (5)
Επτά αυγά, μιάμιση φλιτζάνα βούτυρο ή ραφινέ, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτήρι γάλα, μια κόκκινη φαρίνα, ένα κουτί μπέικη, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.

Βασιλόπιτα (6)
Μία φλιτζάνα βιτάμ, μισή φλιτζάνα γάλα, έξι φλιτζάνες αλεύρι, τέσσερα αυγά, τρεις βανίλιες ένα μπέικη, όψη πορτοκαλιού, μιάμιση φλιτζάνα ζάχαρη, Από πάνω μια κουβερτούρα, δύο κουταλιές ζάχαρη άχνη, εξήντα γρ.  βιτάμ, ένα φλιτζανάκι καφέ γάλα.

Βασιλόπιτα (7)
Εκατό δράμια αμύγδαλα ψίχα, δέκα αυγά, πέντε ποτήρια αλεύρι, τρία ποτήρια ζάχαρη, εκατό δράμια βούτυρο, λίγο κονιάκ, δύο φλιτζάνια γάλα όψη ενός λεμονιού, λίγη βανίλια, δύο φακελάκια μπέικη.

Γαλοπούλα Γεμιστή
Μια γαλοπούλα παχιά, τριακόσια γραμμ. κιμά, τρία τέταρτα φλιτζανιού βούτυρο ή φυτίνη, μισή φλιτζάνα ρύζι Καρολίνα, μια κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας, λίγη κανέλα , 2 ή 3  γαρύφαλλα, αλάτι , πιπέρι.
Ανοίγουμε τη γαλοπούλα, αφαιρούμε το  πάχος της εσωτερικά και τα εντόσθια. Την καψαλίζομε την πλένομε, εσωτερικά και τη αφήνουμε να στεγνώσει. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια και τα βάζουμε με τον κιμά, το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο να καβουρντιστούν ελαφρά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί. Λιώνουμε την ντομάτα σε δύο φλιτζάνια νερό και τη προσθέτουμε . Ρίχνουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και όταν πάρουν μερικές βράσεις προσθέτουμε το ρύζι, πλυμένο με πολλά νερά μέσα σε τρυπητό. Ανακατεύουμε με πιρούνι, σκεπάζομαι την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι και να πιεί το νερό του . Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει ο κιμάς με το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό της γαλοπούλας και το γεμίζομε με την γέμιση. Τη ράβομε με χοντρή βελόνα και λευκό σπάγκο και τη τοποθετούμε σε ταψί. Την  περιλούομε με το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο την αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά. Την βάζομε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο σκεπασμένη με βουτυρωμένη λαδόκολλα επί τρείς ώρες. Αν θέλετε μπορείτε προηγουμένως να βράσετε τη γαλοπούλα οπότε ψήνεται λιγότερες ώρες και με το ζουμί κάνετε πιλάφι. Επίσης να προσθέσετε κουκουνάρια, σταφίδα και κάστανα βρασμένα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ