16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τάρτα με μανιτάρια και μπεσαμέλ
Ένα φύλλο κουρού ή σφολιάτας, 500gr μανιτάρια, 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο τρία φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 250 gr φέτα 1 σκελίδα σκόρδο μισό ματσάκι μαϊντανό, 40 gr μαργαρίνη, 1 αβγό, 200ml ζεστό γάλα, 2 κ.σ. αλεύρι, αλάτι, πιπέρι. Κόβομε σε φέτες τα μανιτάρια. Ρίχνομε σε τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και σωτάρομε μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζομε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνομε τη μαργαρίνη ρίχνομε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί και προσθέτομε το ζεστό γάλα. Αποσύρομε από την φωτιά, προσθέτομε το αβγό, τη φέτα θρυμματισμένη, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτομε τη μπεσαμέλ τα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύομε. Σε φόρμα που έχομε αλείψει με μαργαρίνη στρώνομε το φύλλο (κουρού η σφολιάτα) απλώνομε το μείγμα και ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθ. για περίπου 40 λεπτά.

Τάρτα με πράσα και γαρίδες
1 έτοιμη ζύμη μπριζέ έξ πράσα 250 gr γαρίδες ένα λεμόνι 500 ml κρέμα γάλακτος 3 αβγά 30 gr βούτυρο λάδι μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι. Καθαρίζομε τα πράσα τα χωρίζομε κατά μήκος και τα ψιλοκόβομε. Τα τσιγαρίζομε επί 20 λεπτά με το βούτυρο και ελάχιστο λάδι. Ανακατεύομε και προσέχομε μην κοκκινίσουν. Αλατοπιπερώνομε. Προθερμαίνομε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγομε τη ζύμη και καλύπτομε μια λαδωμένη ταρτιέρα. Τρυπάμε με πηρούνι όλη την επιφάνεια και βάζομε στο ψυγείο. Καθαρίζομε τις γαρίδες, τις πλένομε τις στεγνώνομε και τις κόβομε. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα αλατιπιπερώνομε τρίβομε μοσχοκάρυδο. Προσθέτομε τις γαρίδες και το πράσο, ανακατέυομε. Ρίχνομε το μείγμα κι από πάνω βάζομε λεπτές ροδέλες λεμόνι. Ψήνομε 40 λεπτά.

Τάρτα με σπανάκι και κουκουνάρι
Μία συσκευασία έτοιμη ζύμη μπριζέ εκατόν πενήντα gr σπανάκι τέσσερα αβγά 400 gr μυζήθρα 200 ml κρέμα γάλακτος, πενήντα gr κουκουνάρι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι.
Ζεσταίνομε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγομε τη ζύμη και ντύνομε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες. Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια και την φουρνίζομε για 15 λεπτά. Ζεματάμε το σπανάκι για δύο λεπτά σε βρασμένο αλατισμένο νερό. Το στίβομε καλά. Ανακατεύομε με το μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και τ’ αυγά. Βάζομε το σπανάκι, ανακατεύομε, αλατοπιπερώνομε. Το ρίχνομε στην τάρτα. Πασπαλίζομε με κουκουνάρι και ψήνομε επί 45 λεπτά.

Τάρτα με κρεμμύδι και πιπεριές
Μία έτοιμη ζύμη μπριζέ, 1 κόκκινη 1 κίτρινη 1 πράσινη πιπεριά, 2 κρεμμύδια, δύο κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, 4 αυγά, 80 gr κεφαλογραβιέρα τριμ. πεντακόσια ml κρέμα γάλακτος, λάδι, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
Ψήνομε στο γκριλ τις πιπεριές απ’ όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν τις κλείνομε σε πλαστική σακκούλα να χλιαρώσουν τις ξεφλουδίζομε αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβομε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζομε και κόβομε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Τα σωτάρομε με λίγο λάδι στο τηγάνι χωρίς να πάρουν χρώμα. Μαδάμε το θυμάρι προσθέτομε τις πιπεριές και ανακατεύομε στη φωτιά επί ένα λεπτό. Αλατοπιπερώνομε. Προθερμαίνομε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνομε τη ζύμη στην φόρμα καλά λαδωμένη πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι. Τρυπάμε με πηρούνι της επιφάνειά της. Από πάνω στρώνομε λαδόκολλα και απλώνομε ξερά φασόλια για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Φουρνίζομε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα. Χτυπάμε τ’ αυγά με την κρέμα και προσθέτομε τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Διορθώνομε την γεύση σε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και απλώνομε το μείγμα. Πασπαλίζομε με τυρί. Φουρνίζομε επί 30 λεπτά.

Τάρτα χωρίς ζύμη
250 gr ζαμπόν, 3 αυγά, 300ml γάλα, 200ml κρέμα γάλακτος, 100 gr αλεύρι, 100 gr τριμμένη γραβιέρα, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι. Ζεσταίνομε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμιγνύομε καλά τα αυγά με το αλεύρι. Προσθέτομε την κρέμα και το γάλα και ανακατεύομε με το σύρμα καλά. Κόβομε το ζαμπόν κυβάκια και τα ρίχνομε στη ζύμη. Προσθέτομε τυρί, αλατοπιπερώνομε και ανακατεύομε. Βουτυρώνομε μια ταρτιέρα και ρίχνομε μεσα το μίγμα. Φουρνίζομε για 35 λεπτά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...