19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Χοιρινό μπούτι ψητό
Παίρνετε αλουμινόχαρτο, το βάζετε διπλό και στη μέση βάζετε το μπούτι περίπου 2,5 κιλά. Το χαράζετε σταυρωτά, στο χονδρότερο σημείο. Ρίχνετε αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι και μπαχάρι και ένα φύλλο δάφνης. Το τυλίγετε καλά. Βάζετε το ραψί σε μέτριο φούρνο 180 βαθ. Κελσίου επί 2,5 έως 3 ώρες. Μέσα στο ταψί ρίχνετε περίπου 3 δάκτυλα νερό. Το γκρατινάρισμα γίνετε ως εξής: Αφαιρείτε την πέτσα και λίπος απ’ το μπούτι. Χτυπάτε μαζί ένα αυγό μία κουταλιά σούπας μουστάρδα, δύο κουταλάκια τσαγιού κοφτά ζάχαρη και τ’ απλώνετε στο κρέας. Το πασπαλίζετε με ψίχα τριμμένη από ξερό ψωμί και το βάζετε σε δυνατό φούρνο επί 10-15 λεπτά.

Ινδικό πιλάφι
Δύο φλυτζάνια τσαγιού ρύζι αλάτι χυμό λεμονιού, 400 gr διάφορα λαχανικά κατεψυγμένα μισό κιλό χοιρινό ψαχνό κρέας από τη σπάλα τρία μεγάλα κρεμμύδια μισό φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο δύο κουταλάκια τσαγιού κοφτά κάρυ δύο κουταλιές σούπας «σόγια σως» αλάτι, πιπέρι. Πλένετε το ρύζι και το ρίχνετε σε νερό, που βράζει με λίγο αλάτι και με μια κουταλιά χυμό λεμονιού.  Το βράζετε επί 14 λεπτά το στραγγίζετε και το ξεπλένετε με νερό κρύο. Το ξαναστραγγίζετε. Βράζετε τα λαχανικά και τα στραγγίζετε. Κόβετε το χοιρινό κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε φέτες και τις χωρίζετε σε κρίκους. Σωτάρετε, επί 20 λεπτά το κρέας με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ρύζι, τα λαχανικά τη σόγια σως το κάρυ το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μερικά λεπτά για να ζεσταθούν όλα μαζί.

Χοιρινές μπριζόλες πάπρικα
Ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες, μισό φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1 φλυτζάνα γιαούρτι, 2 μέτρια κρεμμύδια, 2 ξινόμηλα. Τηγανίζετε τις μπριζόλες με το μισό βούτυρο. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και με λίγη πάπρικα. Προσθέτετε το γιαούρτι και αφήνετε να σιγοψηθούν σκεπασμένες επί 10-15 λεπτά. Κόβετε τα κρεμμύδια σωτάρετε με το υπόλοιπο βούτυρο και με μερικές κουταλιές νερό μέχρι να ξανθύνουν. Καθαρίζετε τα μήλα τα κόβετε χοντρές φέτες. Τα σωτάρετε με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα. Βάζετε τις μπριζόλες σε πιατέλα με τη σάλτσα και από πάνω ρίχνετε το μίγμα κρεμμυδιών – μήλων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...