16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κρεατότουρτα
Ζυμάρι: Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα κεσεδάκι βιτάμ, ένα πακέτο φαρίνα κόκκινη και μια διπλοχουφτιά επί πλέον, μαγιά μπύρας ένα τέταρτο απ’ τα πλακάκια που έχει το ΙΝΚΑ, ποτό μπύρα για να διαλύσομε τη μαγιά, ζυμάρι μαλακό και αφράτο.
Γέμιση: Μπούτι αρνιού θα το βράσω αλατοπιπερώσω. Στο βράσιμο όχι πολύ νερό ένα ποτήρι μπύρα μέσα στο νερό και μια ντομάτα ολόκληρη. Θα το ξεκοκαλίσομε ψιλά – ψιλά κομματάκια το κρέας, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Ζύμη ανοίγομε φύλλο χονδρούτσικο. Από πάνω μία στρώση τυριά (μυζήθρα, τυρί τοστ, ένα τέταρτο ξυσμένη γραβιέρα, πιπέρι, μαλάκα, μερικές κουταλιές στάκα) Κόβομε δυόσμο βάζομε από πάνω μια στρώση κρέας και από πάνω μια στρώση πάλι τυριά που το έχομε μαλάξει όλα μαζί, δυόσμο, κανέκα και στα τυριά και δυόσμο και από πάνω φύλλο. Αλείφομε με αυγό και σισάμι.

Κρεατότουρτα (2)
Υλικά: Ενάμισι μπούτι αρνί ή κατσίκι το σιγοψήνομε (λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) μισό κιλό μαλάκα, ένα κιλό μυζήθρα, ένα τέταρτο στάκα 300 gr τυρί τοστ.
Κάνομε φύλλο όπως σπανακόπιτας. Φύλλο, τυριά, το κρέας σε κομματάκια, τυριά ξανά και τελειώνομε με τυρί τοστ και φύλλο από πάνω. Αλείφομε με αυγό σισάμι. 180-200 βαθμοί ψήσιμο. Μεγάλο ταψί να μην γίνει πολύ παχειά η τούρτα εκτός και αν μας αρέσει οπότε βάζομε μικρότερο ταψί.

Κρεατότουρτα (3) παραδοσιακή
Ζυμώνομε φύλλο με κρεατόζουμο, κρέας κατσίκι ή αρνί θηλυκό να μη μυρίζει το ζουμί. Το ξεκοκαλίζομε το ψιλοκόβομε το αλατοπιπερώνομε βάζομε και λίγη κανέλα. Μαλάσομε τη μυζήθρα και όση μυζήθρα τόσο αθότυρο συν μαλάκα και μερικές κουταλιές στάκα. Βάζομε και λίγο δυόσμο. Φύλλο χονδρούτσικο, τυριά, κρέας, τυριά φύλλο. Αλείφομε με αυγό και σισάμι. Ψήνομε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας. Τα τελευταία πέντε λεπτά τοποθετούμε το ταψί κατευθείαν κάτω στον φούρνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...