13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Cheese Cake
Δυόμιση φλυτζάνες μπισκότα Μιράντα τριμμένα, τρία τέταρτα της φλυτζάνας βιτάμ λιωμένο, δύο σκαφάκια τυρία Φιλαδέλφεια, ένα φακελάκι Γκαρνί σαντυγί, ένα φακελάκι ζελατίνα, μία φλυτζάνα ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το βιτάμ με τα μπισκότα να γίνουν λάσπη και τα απλώνουμε στο πυρέξ. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσει βάζουμε από πάνω το μείγμα που το κάνομε ως εξής: Πρώτα κτυπάμε την Γκαρνί όπως γράφουν οι οδηγίες στο κουτί, μετά κτυπούμε το τυρί με την άχνη και όταν γίνει αλοιφή προσθέτομε την σαντιγύ και την ζελατίνα που την έχομε διαλύσει σε δύο δάκτυλα νερό. Όταν βάλομε στο πυρέξ το βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν πια παγώσει του βάζομε από πάνω μαρμελάδα διαλυμένη με λίγο νερό ή βατόμουρα κονσέρβα ή βύσσινο κονσέρβα.

Πιπερόπιτα
Παίρνομε περίπου 10 πιπεριές διαφορετικά είδη, τρία κρεμμύδια, ένα με δύο πράσα, τρία αυγά λίγη μυζήθρα και φέτα, τυρί τοστ δύο φύλλα σφολιάτα. Κόβομε τα λαχανικά ροδέλες τα αλατίζουμε, τα σωτάρομε. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα τα αναμιγνύομε με τα τυριά ένα φύλλο κάτω, γέμιση, φύλλο από πάνω, λαδώνομε, βάζομε σισάμι και φουρνίζομε.

Κάστανα κομπόστα
Τρία τέταρτα του κιλού κάστανα, μιάμιση φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη, μία φλούδα λεμονιού, δύο βανίλιες, μιάμιση φλυτζάνα νερό.
Αφαιρείτε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βάζομε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν τόσο ώστε να διατηρηθούν ολόκληρα και να μη λιώσουν. Τα στραγγίζομε και τους αφαιρούμε και την εσωτερική τους φλούδα. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα του λεμονιού να δέσει ελαφρά. Ρίχνετε τα κάστανα και τα σιογβράζετε επί 5-8 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε κομποστιέρα. Βράζετε λίγο ακόμη το σιρόπι, ρίχνετε τη βανίλια και αφού κρυώσει περιλούετε με αυτό τα κάστανα.

Κρέπες
Δύο φλυτζάνια γάλα, 1 φλυτζάνα τυρί τριμμένο, 1 φλυτζάνα αλεύρι, τρία αυγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορν φλάτου, λίγο πιπέρι, αλάτι.

Μηλόπιτα (2)
Μήλα, ένα βιτάμ μαλακωμένο, μισή φλυτζάνα ζάχαρη, ένα πακέτο φαρινάπ περίπου.
Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο. Χωρίζουμε στη μέση και τα βάζω το βράδυ στην κατάψυξη. Την άλλη μέρα βουτυρώνομε το ταψί ξύνομε μερικά μήλα τα ανακατεύομε με μισή φλυτζάνα ζάχαρη κανέλλα και καρύδια κοπανισμένα. Ξύνομε από πάνω την άλλη μισή ζύμη. Το ψήνομε στους 200 βαθμούς περίπου μια ώρα. Όταν βγει από τον φούρνο πασπαλίζομε με κανέλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ