14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Φοντάν με πικραμύγδαλο και σοκολάτα
Ασπρίζετε ένα κιλό αμύγδαλα, μερικά από αυτά να είναι πικρά. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και ζυμώνετε με ζάχαρη άχνη και λίγο κονιάκ, έτσι ώστε να πλάθονται μπαλάκια. Τα κρατάτε στο ψυγείο για μια μέρα ώστε να σφίξουν καλά. Λειώνετε σε μπαιν-μαρί μια πλάκα κουβερτούρας. Βουτάτε τα μπαλάκια στη λειωμένη σοκολάτα και τα αφήνετε να κρυώσουν σε λαδόκολλα πάνω σε δίσκο. Μετά τα τοποθετείτε σε χαρτάκια φοντάν.

Μαρσαπάδες
320 γρ. αμύγδαλο, 320 γρ ζάχαρη. Τα κοπανίζεις καλά, τα πλάθεις με λίγο ροδόσταμο και τα φουρνίζεις.

Παστουρμαδόπιτα
2 φύλλα σφολιάτας, 100 γρ. παστουρμάς, 200 γρ κασέρι σε φέτες ,3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες, ένα αυγό. Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσεμένι. Κόβουμε το κασέρι σε λεπτές φέτες και τις ντομάτες σε ροδέλες. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο πατώντας το ελαφρά με τα χέρια μας. Κατόπιν απλώνουμε στο φύλλο την μισή ποσότητα κασέρι και από πάνω στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά και μετά τις ντομάτες. Αν έχει περισσέψει παστουρμάς τον στρώνουμε και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες κασέρι. Στη συνέχεια σε λαδωμένη επιφάνεια ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από το κασέρι και πιέζομε γύρω γύρω την πίτα με τα δάχτυλα μας για να μη φύγει η γέμιση και να καλυφθεί όλο με τη σφολιάτα. Κατόπιν χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...