17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κεμπάπ
300 γρ. κιμά αρνίσιο, 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ένα κουταλάκι κόλιανδρο, ένα κουταλάκι κύμινο, 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο, 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, αλάτι, δύο ασπράδια αυγού, ελαιόλαδο, δύο κουταλιές βούτυρο.
Για το σερβίρισμα: πίτες (έχουν τα ΙΝΚΑ) δύο κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα κουταλάκι σουμάκ (μπαχαρικό Μικρασιάτικο), μία ντομάτα κομμένη φέτες.
Ανακατεύομε τους κιμάδες, το λάδι, το βούτυρο, το ασπράδι και τα μπαχαρικά και αφήνομε στο ψυγείο περίπου μία ώρα. Πλάθομε σε μακρόστενα μπιφτέκια και τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια. Τα ψήνομε στα κάρβουνα ή στο γκριλ 10 λεπτά για κάθε πλευρά. Αλείφομε τις πίτες με λάδι και τις ψήνομε λίγο. Τις βάζομε σε πιατέλα από πάνω τα κεμπάπ γιαούρτι με πάπρικα, κρεμμύδι, ντομάτα, σουμάκ και μαϊντανό.

Μπουρέκι με μανούρι και φέτα
4 φύλλα κρούστας, 100 γρ. μανούρι θρυμματισμένο, 150 γρ. φέτα, ένα φλυτζανάκι σιμιγδάλι, φρέσκο γάλα (είδατε που σας γράφω για τις κατσικούλες;) δύο αυγά, βούτυρο για τα φύλλα, σουσάμι, 1 αυγό για άλειμμα.
Ζεσταίνομε το γάλα, ρίχνομε το σιμιγδάλι και ανακατεύομε μέχρι να γίνει κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτομε στην κρέμα τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύομαι συνέχεια. Στρώνουμε στον πάγκο μας δύο φύλλα κρούστας, το ένα δίπλα στο άλλο, τα βουτυρώνομε και από πάνω τοποθετούμε και τα άλλα δύο φύλλα. Μοιράζουμε το μείγμα στο κέντρο του κάθε φύλλου και διπλώνομε σε δύο ρολλά. Τα αλείφομε με κρόκο αυγού και πασπαλίζομε με σισάμι. Τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί, τα ραντίζομε με λίγο νερό και ψήνομε στους 180 βαθμούς 40-45 λεπτά έως να ροδίσουν. (Να μην ξεροψηθούν γιατί θα μαδά το φύλλο)

Τηγανίτες με γλυκοκολοκύθα
Μισό κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και τριμμένη, ένα φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο, δύο αυγά, δυόσμο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο (περίπου δύο κουταλιές από κάθε είδος) ένα κρεμμύδι τριμμένο, 200 γρ. αλεύρι, δύο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, δύο κουταλάκια μπέικι πάουντερ, μισό κουταλάκι πιπέρι, αλάτι.
Τρίβομε την κολοκύθα στον τρίφτη και την στίβομε καλά. Βάζομε την κολοκύθα και όλα τα υλικά και ανακατεύομε να ενωθούν καλά. Ρίχνομε λίγο αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός και στο ψυγείο για μισή ώρα. Ρίχνομε στο τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί χωρίς να κάψει. Ρίχνομε με κουτάλι και τηγανίζομε. Τις τραβάμε και τις βάζομε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ