17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Παστουρμάς στη λαδόκολλα
10 φέτες παστουρμά, 1 ντομάτα κομμένη φέτες, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο λεμόνι ψιλοκομμένο χωρίς τη φλούδα του.
Στη μέση της λαδόκολλας βάζομε τις φέτες του παστουρμά και πάνω βάζομε τη ντομάτα, το λεμόνι και τον μαϊντανό. Σκεπάζομε με την λαδόκολλά τους παστουρμάδες και τους κλείνομε σφικτά σαν δεματάκι. Βάζομε στον φούρνο ή στην σχάρα. Ψήνομε για 1 λεπτό και σερβίρομε. Ωραίος μεζές για ούζο

Τσιλιμπιρί αυγά
Βάζομε σε τηγάνι λίγο νερό. Μόλις κοχλάσει σπάμε τα αυγά. Ύστερα από ενάμιση περίπου λεπτό βγάζομε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζομε σε πιατέλα. Ανακατεύομε το γιατούρτι με το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο ξύδι και αλάτι και σκεπάζομε τα αυγά. Ρίχνομε από πάνω λίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο και κόκκινο πιπέρι. Σερβίρομε τα αυγά ζεστά.
Η γιαγιά μου τα έκανε και χωρίς το γιαούρτι. Στο νερό και μετά φρέσκο βούτυρο από πάνω τους και πάπρικα.

Κολοκυθόπιτα
Ένα πακέτο φύλλο χωριάτικο ή σπιτικό που φτιάχνομε τις σπανακόπιτες (αλεύρι, λίγο αλάτι, μισό κρασοπότηρο λάδι, νερό χλιαρό), πέντε μεγάλα κολοκύθια ξυσμένα, 1 ματσάκι άνιθο, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, μισή φλυτζάνα λάδι, 1 φλυτζάνα φέτα τριμμένη, 1 φλυτζάνα κεφαλογραβιέρα τριμμένη, λίγο δυόσμο.
Σωτάρομε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα κολοκυθάια μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζομε την κατσαρόλα ρίχνομε τα τυριά και ανακατεύομε. Βάζομε σε ταψί τρία φύλλα βουτυρωμένα ή ένα χονδρό σπιτικό φύλλο. Απλώνομε την γέμιση γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα και απλώνομε από πάνω άλλα τρία βουτυρωμένα ή ένα χονδρούτσικο σπιτικό. Λαδώνομε, σισαμώνομε, ψήνομε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...