16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Πουρές από κουκιά και πατάτα
Ένα κιλό κουκιά, τρία μέτρια κρεμμύδια, μία πατάτα ή δύο μικρές, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κάρυ.
Μουλιάζομε τα κουκιά σε ζεστό νερό και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βράζομε μαζί με την πατάτα και το ένα κρεμμύδι και σουρώνομε. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνομε. Βάζομε ελαιόλαδο από πάνω κάρυ και λεμόνι. Ψιλοκόβομε μαϊντανό και κρεμμύδι ξερό.

Ρυζόγαλο φούρνου
Οκτώ ποτήρια γάλα, ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, ένα φλυτζανάκι κόρν φλάο, 1 κοφτή κουταλιά άνθρος αραβοσίτου, τεσσεράμιση ποτήρια νερό, ένα φλυτζανάκι ρύζι, ελάχιστο αλάτι, κανέλα.
Βράζομε το ρύζι σε ενάμιση ποτήρι νερό και όταν το τραβήξει αποσύρομε από τη φωτιά. Βράζομε το βρασμένο ρύζι, το γάλα, το αλάτι, όλα μαζί. Διαλύομε το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάο και προσθέτομε ανακατεύοντας καλά τα τρία τέταρτα του ποτηριού. Το προσθέτομε στο μείγμα με το ρύζι και βράζομε ακόμα δέκα λεπτά. Προσθέτομε τη ζάχαρη και μόλις πήξει κατεβάζομε το ρυζόγαλο και το μοιράζομε σε πυρίμαχα μπωλ. Όταν κρυώσει το ρυζόγαλο τα βάζομε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζομε. Βάζομε κανέλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...