20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Αρνάκι στη λαδόκολλα
Ένα κιλό αρνάκι μερίδες κομμένο, μισό φλυτζάνι λάδι, τρεις σκελίδες ψιλοκομμάνο σκόρδο, δύο κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, 2 πιπεριές κομμένες ροδέλες, δύο ντομάτες κομμένες σε κύβους, χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι.
Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μία ώρα περίπου. Μετά τα τυλίγομε όλα μαζί σφιχτά στην λαδόκολλα. Βάζομε το πακέτο σε ταψάκι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για τρεις ώρες στους 180 βαθμούς.

Δαμάσκηνα και βερύκοκα σωτέ
250 γρ. δαμάσκηνα ξερά, 250 γρ. βερύκοκα ξερά, μία κουταλιά σούπας βούτυρο, ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, ένα φλυτζάνι του καφέ ζωμός κρέατος, μία κουταλιά τσαγιού κέτσαπ, μία κουταλιά τσαγιού ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
Λιώνομε το βούτυρο και προσθέτομε τα δαμάσκηνα ν’ αχνιστούν σε χαμηλή φωτιά. Τα σβήνομε με το κρασί προσθέτομε το ζωμό, το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και μιά φλυτζάνα τσαγιού νερό. Τα αφήνομε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα αντίστοιχα υλικά για τα βερύκοκα. Συνοδεύουν φιλέτο σχάρας, χοιρινό μπούτι ψητό, γαλοπούλα ψητή κ.λπ.

Κροκέτες τυριού
Διακόσια γρ. τυρί ένταμ, εκατό γρ. αλεύρι, μισό ποτήρι κρύο γάλα, τέσσερα αυγά, φρυγανιά τριμμένη.
Χτυπάω τα δύο αυγά ολόκληρα και τον ένα κρόκο με λίγο αλάτι και πιπέρι και πενήντα γρ. αλεύρι. Βάζω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω το ένταμ κομμένο σε φέτες και το κρύο γάλα ενώ ανακατεύω διαρκώς. Ανεβάζω τη φωτιά και μόλις πήξει ετοιμάζω τις κροκέτες. Τις περνάω στο υπόλοιπο αλεύρι στο αυγό (ένα ολόκληρο και ένα ασπράδι) χτυπημένα και στην φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...