21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μωσαϊκό με μπισκότα
250 γρ. μαργαρίνη, ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ, 200 γρ. κουβερτούρα, 4 κρόκοι αυγών, ένα φλυτζάνι καρύδια τριμμένα, ένα φλυτζάνι πορτοκάλια ζαχαρωμένα, δύο κουταλιές σούπας κακάο σκόνη, δύο κουταλιές σούπας καφέ στιγμιαίο, μισό φλυτζάνι κονιάκ.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζομε να λιώσει σε μπαιν μαρί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύομε, προσθέτομε το κακάο, τον καφέ, τους κρόκους, το κονιάκ και δουλεύομε το μείγμα καλά. Κόβομε τα πορτοκάλια σε κομματάκια και σπάμε τα μπισκότα μέσα σε μπωλ. Προσθέτομε τα καρύδια, τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια και το μείγμα της σοκολάτα. Ανακατεύομε καλά και μεταφέρομε σε λαδόκολλα. Το κάνομε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το αφήνομε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει. Κόβομε σε φέτες.

Κρέμα με ζελέ ανανά
Τρία φακελάκια ζελέ ανανά, ένα κουτί γάλα εβαπορέ, δύο λεμόνια τον χυμό τους, 8 φέτες ανανά κονσέρβα, δύο ποτήρια χυμό από τον ανανά.
Βράζομε τον χυμό ανανά και αραιώνομε τα δύο φακελάκια ζελέ. Προσθέτομε το γάλα και τον χυμό των λεμονιών και μεταφέρομε το μείγμα στο μπλέντερ. Δουλεύομε σε υψηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Γεμίζομε τα δύο τρίτα από κάθε μπωλ και τα βάζομε στο ψυγείο να πήξουν. Βάζομε στο κάθε μπωλ μία φέτα ανανά και διαλύομε το τελευταίο φακελάκι ζελέ σε δύο ποτήρια ζεστό βερό. Συμπληρώνομε κάθε μπωλ με το ζελέ και αφήνομε στο ψυγείο να πήξει.

Παγωτό φράουλα
Δύο κονσέρβες σαντιγύ φυτική, δύο κουτιά γάλα ζαχαρούχο, μία φλυτζάνα κρέμα γάλακτος, μία φλυτζάνα γάλα εβαπορέ, 2 φλυτζάνια φράουλες, λίγο ροδόνερο ή ανθόνερο.
Βάζομε το μεταλλικό δοχείο του παγωτού άδειο στην κατάψυξη. Καθαρίζομε, πλένομε τις φράουλες, τις βάζομε να στραγγίξουν. Χτυπάμε την φυτική σαντιγύ στο μίξερ για να γίνει αφράτη και την αφήνομε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Κόβουμε τις μισές φράουλες στη μέση και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ανακατεύομε σε μπωλ το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ, την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο. Ανακατεύομε με τη σαντιγύ και προσθέτομε τις φράουλες. Ανακατεύομε καλά. Μεταφέρομε το μείγμα στο μεταλλικό δοχείο που έχομε στην κατάψυξη και το ξαναβάζομε στην κατάψυξη για ένα βράδυ και είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...