19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Ξέρετε ότι;

1 Η μαρέγκα χτυπιέται καλλίτερα αν έχομε προσθέσει στα ασπράδια μια πρέζα ζάχαρη;

2 Το παντεσπάνι που θα το γυρίσομε ρολό πρέπει να ψήνετε λίγο 12-15 λεπτά. Για να μην σκάει στο τύλιγμα

3 Το αλεύρι στο παντεσπάνι το ρίχνομε κνισαριστό και δεν το ανακατεύομε με το μίξερ αλλά με σπάτουλα;

4 Το φύλλο ζελατίνης πρέπει να διαλύεται σε πολύ παγωμένο νερό. Στην ανάγκη προσθέτομε παγάκια. Ποτέ χλιαρό νερό

5 Η σφολιάτα πρέπει να ψήνεται στους 190 βαθμούς σε ψηλή σχάρα για να είναι τραγανή

6 Το γρέιπ φρουτ είναι μια μια καλή τροφή η οποία μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια διατροφή για απώλεια βάρους. Επίσης σε περιπτώσεις καρκίνων εκατό gr. γκρέιπ φρουτ αντικαθιστώντας το πόσιμο νερό είχαν ως αποτέλεσμα 50% (πενήντα τοις εκατό) λιγότερους όγκους και μεταστάσεις. Επιπλέον, τα κόκκινα και ροζ γκρέιπ φρουτ μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Βοηθά το συκώτι και τους χοληδόχους πόρους. Μειώνει κατά τριάντα δύο τοις εκατό (32%) την χοληστερίνη βοηθά στην υγεία της καρδιάς στην ρευματοειδή αρθρίτιδα στον λύκο και άλλες δερματικές ασθένειες. Αν πέρνομε φάρμακα τα οποία δεν πρέπει να λαμβάνονται με χυμό γκρέιπ φρουτ πρέπει να ρωτάμε τον γιατρό μας.

Γλυστρίδα

Η άγρια γλυστρίδα, περιέχει πάρα πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία προστατεύουν από τον καρκίνο, την καρδιοπάθεια, την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς. Ανοίγει την όρεξη είναι ιδιαίτερα πλούσια σε οι-λινολενικό οξύ που ανήκει στην ομάδα των ω-3 λιπαρών οξέων που παίζουν σημαντικό ρόλο στην δόμηση των κυτταρικών μεμβρανών είναι τονωτική, διουρητική και σταματά τον πονοκέφαλο που προκύπτει από δίψα ή ζέστη βάζοντας 2-3 φύλλα κάτω από τη γλώσσα

Τζατζίκι διαφορετικό

Τρίβομε ένα αγγούρι στον τρίφτη και το στραγγίζομε. Τρίβομε ένα μέτριο καρότο. Ψιλοκόβομε ένα ματσάκι άνιθο και ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο. Λιώνομε τρεις σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερες αν το θέλομε δυνατό. Ανακατεύομε όλα τα υλικά με δύο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό τρεις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ξύδι αλάτι πιπέρι. Σερβίρομε πασπαλισμένο με γλυκειά πάπρικα.

Γλυστρίδα σαλάτα με γιαούρτι

300 gr γλυστρίδα, 200 gr στραγγιστό γιαούρτι, λίγο λάδι, λίγο σκόρδο λιωμένο, αλάτι, λεμόνι ή ξύδι.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...