20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Πασχαλινά κουλουράκια (1)

Έξι αυγά, διακόσια είκοσι πέντε γραμμ. βούτυρο, τετρακόσια πενήντα γραμμ. ζάχαρη, μισό φλιτζανάκι χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι γλυκού σόδα, τριάντα γραμμ. αμμωνία, βανίλια, μια φλιτζάνα γάλα.

Βάζω λαδόκολλα, ψήνω στους διακόσιους βαθμούς και αλεύρι μαλακό Αλλατίνη.

Κουλουράκια (2)

Τριακόσια είκοσι γραμμ. ζάχαρη, διακόσια γραμμ. βούτυρο, τριάντα γραμμ. αμμωνία, πέντε αυγά, μισή φλιτζάνα γάλα, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού, αλεύρι.

Χτυπάμε ασπράδια μαρέγκα, τη μισή ζάχαρη με το βούτυρο και μισή με κροκάδια, την αμμωνία στο γάλα και ως συνήθως όσο αλεύρι σηκώσουν.

Κουλουράκια Σμυρναίικα  (3)

1 κιλό αλεύρι μαλακό, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ενάμιση φλιτζάνι βούτυρο, μια φλιτζάνα γάλα, 1 κουταλάκι ανθρακική αμμωνία, 4 αυγά και 1 ασπράδι αυγού, δύο χαρτάκια βανίλιας.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι το βάζουμε σε λεκάνη, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα χλιαρό στο οποίο έχουμε διαλύσει την ανθρακική αμμωνία. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα υλικά μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη . Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνι που διπλώνουμε στ α3 ή όποιο σχήμα θέλουμε. Βουτυρωμένο ταψί, τ’ αλείφουμε με ασπράδι, μέτριος φούρνος, μισή ώρα περίπου ψήσιμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...