27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Στάθης Ψάλτης: Το άγνωστο βίντεο που γύρισε και έδωσε στο Λ. Λαζόπουλο για την ταινία για τον Καζαντζάκη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια περιγράφει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για τον Στάθη Ψάλτη, με τον οποίο συνεργάστηκε για τις ανάγκες της ταινίας “Καζαντζάκης” και η οποία έμελλε να έιναι η τελευταία για τον ηθοποιό. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Espresso “το τελευταίο του αποτύπωμα είναι αυτό το θηριώδες ταλέντο που καταγράφηκε στην ταινία. Αυτό έγινε και με τον Μουστάκα”. Και ο Σωτήρης Μουστάκας είχε συμμετάσχει στην ταινία El Greco, του σκηνοθέτη, λίγο πριν πεθάνει.

Ωστόσο, ο κ. Σμαραγδής αποκαλύτπει και κάτι ακόμη για τον Στάθη Ψάλτη. Όπως λέει, ο ηθοποιός βιντεοσκόπησε τον εαυτό του και ζήτησε να στείλουν το απόσπασμα στον Λάκη Λαζόπουλο.

“Ο Στάθης προτού πεθάνει βιντεοσκόπησε τον εαυτό του και είπε «να το δώσετε στον Λαζόπουλο»” εκμυστηρεύεται ο σκηνοθέτης που εξηγεί πως προόριζε τον Λάκη Λαζόπουλο για το ρόλο του ιερέα που τελικά ανέλαβε ο εκλιπων και πως ο πρώτος αποχώρησε για να παίξει το ρόλο ο Στάθης Ψάλτης. “Θα σου πω κάτι που δεν είναι γνωστό: Τον Λάκη προόριζα για τον ρόλο του Στάθη. Και έφυγε ο Λάκης για να έρθει ο Στάθης” σημειώνει και προσθέτει. “Ο Στάθης τα ήξερε όλα. Ήξερε ότι ο Λάκης, που είναι μια επίσης αγαθή ψυχή, χωρίς να του το πει ποτέ κανείς, ότι έφυγε από την ταινία για να μπει εκείνος”.

Δείτε ένα απόσπασμα από τα γυρίσματα της ταινίας, στον τελευταίο ρόλο του Στάθη Ψάλτη:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=yM6HjGbpFzg&t=91s&spfreload=5″]

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα πρώτο teaser, για την ταινία που θα βγει στις αίθουσες το Φθινόπωρο του 2017 από την Audio Visual.

[vimeo url=”https://vimeo.com/215627722″]

Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 66 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

news247.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...