17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Στάσου ψηφοδέλτια!”: Το πιο ευρηματικό σποτ των εκλογών των χιλιάδων υποψήφιων

Ημερομηνία:

Μπορεί κάποιοι να μιλούνε για διεύρυνση της δημοκρατικής διαδικασίας όμως αυτό που αναντίρρητα συμβαίνει σε αυτή την προεκλογική διαδικασία είναι μία διεύρυνση… μια πολύ μεγάλη διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων.

Πολλοί από τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαϊου, φαίνεται πως έχουν επιστρατεύσει όλη τους τη φαντασία, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις με τον προεκλογικό τους αγώνα, και να εξασφαλίσουν παραπάνω σταυρούς.

Ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Χαλκίδα όμως, το πήγε σε άλλο επίπεδο, αφού το προεκλογικό του σποτ θα μπορούσε να πάρει… Όσκαρ!

Με χιούμορ και ιδιαίτερη φαντασία, ο συγκεκριμένος κύριος δημιούργησε ένα σποτάκι για να τραβήξει τα βλέμματα των ψηφοφόρων, το οποίο σίγουρα μένει αξέχαστο σε όποιον θα το δει.

Με αναφορά στην πρόσφατη πασχαλινή διαφήμιση των Jumbo με τον Πέτρο Γαϊτάνο αλλά και με ατάκες από παλιές ελληνικές ταινίες, ο Πάνος Αγιαννίτης δημιούργησε σε δική του σκηνοθεσία το καλύτερο βίντεο υποψηφίου που έχουμε δει σε αυτές τις εκλογές με πολλά μηνύματα, τόσο για τον αριθμό των υποψηφίων και την πίεση που δημιουργούν στους ψηφοφόρους, στις πολλές υποσχέσεις που δίνουν.

Το συμπέρασμά του; Σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν κάποιοι λίγοι νέοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν.

Δείτε το βίντεο:

“Στάσου…ψηφοδέλτια σταυρωμένα” και στην Κρήτη

Μόνο στην Κρήτη την επόμενη Κυριακή θα «μονομαχήσουν» 100 συνολικά συνδυασμοί που αποτελούνται πάνω από 6.000 υποψηφίους – αν μετρήσει κανείς και όσους κατεβαίνουν ανεξάρτητοι.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης 6 είναι οι συνδυασμοί που λαμβάνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και συνολικά 346 υποψήφιοι, μεταξύ αυτών είναι 142 γυναίκες.

Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 94 συνδυασμοί με τους περισσότερους να κατεβαίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (36) αλλά και τα Χανιά (25) ενώ ακολουθεί το Λασίθι (με 18 συνδυασμούς) και το Ρέθυμνο (με 15).

Οι δήμοι που κατατέθηκαν οι περισσότεροι συνδυασμοί είναι: δήμος Ηρακλείου (9 συνδυασμοί), δήμος Χανίων (8 συνδυασμοί) και δήμος Ιεράπετρας (7 συνδυασμοί).

Την ίδια ώρα, από τους 6.019 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους οι περισσότεροι κατεβαίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (2.424) και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (1.591).

Το ψηφοδέλτιο που έσπασε κάθε… ρεκόρ υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων είναι εκείνο του Άρη Παπαδογιάννη (δήμος Χανίων) στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 195 υποψήφιοι.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...