23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στέφανος Ληναίος 150.000 υπογραφές για να πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Περισσότεροι από 150.000 Έλληνες, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα το αίτημα στη Γερμανική Κυβέρνηση, να πληρώσει στην Ελλάδα το χρέος της που αφορά το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις, βάσει διεθνών συμβάσεων, επισημαίνει με ανακοίνωση το Εθνικό Συμβουλίο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.

H διαπίστωση σήμερα, μετά την δέσμευση της κυβέρνησης να θέσει θέμα αποζημιώσεων και οφειλών της Γερμανίας, είναι  ιδιαίτερα σημαντική. ”Όλοι γνωρίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Στέφανος Ληναίος, Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών .

Η Ελλάδα, τονίζει,  λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της γερμανικής λεηλασίας.

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της ελληνικής απαίτησης 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένας διεθνούς φήμης Γάλλος οικονομολόγος, δήλωσε, το 2011, ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σήμερα, ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζει ο κ. Ληναίος…

Τι πρέπει να ξέρουν οι Γερμανοί πολίτες

Θυμίζουμε ακόμη ότι στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.

Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τους κατοίκους 90 ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Οι νέοι της Γερμανίας, σήμερα, παραπονούνται ότι δεν φταίνε αυτοί για τα εγκλήματα των προγόνων τους. Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι το οικονομικό θαύμα της μεταπολεμικής Γερμανίας, δεν οφείλεται μόνο στα τεράστια δάνεια από την Αμερική και την Αγγλία αλλά και από την κατεστραμμένη Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης, που δέχτηκαν να μην διεκδικήσουν για 30 χρόνια τις οφειλές της..

Τις οποίες η Ελλάδα μόνον, δεν πήρε ποτέ. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε η σημερινή Γερμανία. Έχουν υποχρέωση λοιπόν οι σημερινοί Γερμανοί να καταδικάζουν την άγρια πολιτική της κυβέρνησής τους και να βοηθήσουν και στη δική μας ανάκαμψη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

”Εδώ και τώρα”

Κι εμείς έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσουμε τις οφειλές εδώ και τώρα.

Και η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να θέτει κάθε φορά, αυτό το μέγιστο εθνικό θέμα, παντού και σε κάθε επαφή της με τους Γερμανούς αρμόδιους αλλά και όλους τους ξένους «φίλους» μας…

"google ad"

Η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής είπε πολλά και σωστά για τις γερμανικές οφειλές. Μακάρι να τα ακούσουμε και στις προγραμματικές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι όμως που έπρεπε ήδη να έχει κάνει μαζί με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών σε κάθε συζήτησή τους με τους ξένους «προστάτες» μας. Δυστυχώς όμως  δεν είπαν λέξη.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, τώρα, όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και σε κάθε επαφή τους με το εξωτερικό, να δηλώνουν αμετακίνητοι στις δίκαιες απαιτήσεις μας.

Αυτό που κάνουμε 20 χρόνια τώρα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας.

Αυτό που δικαιούται και υποχρεούται να τονίζει σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα και είναι αδιαπραγμάτευτο:

Μας  χρωστάνε – δεν  χρωστάμε, καταλήγει ο κ Ληναίος.

Το κείμενο του αιτήματος,το βρίσκουμε ΕΔΩ  

news4people.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...