19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στήλη Άλατος

Ημερομηνία:

– Πετάχτηκα από το κρεβάτι χαράματα ιδρωμένη από εφιάλτη.

– Ήταν, λέει, μια χώρα κι ένα ευρωπαϊκό όραμα, αυτό που γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου, όπως είπε και ο Αλέξης στη Βουλή.

– Κάτω από τα ερείπιά του, πλακωμένα πνιγμένα προσφυγόπουλα. Τριγύρω στριφογύριζαν άστεγοι ψάχνοντας χώρο να κοιμηθούν. Παραδίπλα ατέλειωτες ουρές σε συσσίτια και γραφεία εύρεσης εργασίας και στη γωνία ένας συνεργάτης των ναζί που κάτι μου θύμιζε η φάτσα του…

– Γύρισα πλευρό και ξανακοιμήθηκα. Θα φταίει που έφαγα βαριά χθες βράδυ.

– Ξύπνησα τρις ώρες αργότερα και όλα είναι ευτυχώς στη θέση τους. Η Ευρώπη μας, ο πολιτισμός της και η κοιτίδα του, βεβαίως – βεβαίως, η Ελλάδα.

– Όλα καλά, όλα ανθηρά… Η δεύτερη φορά «αριστερά» καλύτερη από την πρώτη εφαρμόζει πιστά το μνημόνιο δηλώνει ο επικεφαλής του Euro Working Group, Κοτζιάς και Σταινμάγερ έλυσαν τις παρεξηγήσεις με τους Γερμανούς φίλους μας, από βδομάδα έρχεται κι ο Μοσκοβισί να μας βοηθήσει κι αυτός…

– Όλα βαίνουν κατ’ ευχήν και στη Βουλή έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Ανακεφαλαιοποίηση – σώσον κύριε τον Σάλλα σου – των τραπεζών γαρ. Θα βάζαμε κι εμείς τους τραπεζίτες φυλακή όπως η Ισλανδία, αλλά άστο για άλλη φορά…

– Και δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων πήραν οι βουλευτές για μελέτη, πόσες σελίδες είναι θα σας γελάσω. Αφαλιστικό, ενέργεια, πετρέλαιο αγροτών και άλλα ωραία. Για να μπορέσουμε επιτέλους όλοι μαζί ως έθνος να ανακράξουμε «Νάτη πετιέται από ξαρχής»… η δόση.

– Κι από προτάσεις για να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα, ένα σωρό. Να σαν κι αυτή του Μπουτάρη. Να δίνει λέει ο κάθε φοιτητής 500 ευρώ το χρόνο δίδακτρα για να αναπνεύσει το Πανεπιστήμιο. Ο τσάμπας πέθανε…

– Και στη ΝΔούλα όλα καλά. Η σφαγή των δελφίνων συνεχίζεται ομαλότατα… Με τον Κούλη να παίρνει πόντους από τους Financial Times γιατί έδωσε «μοναχική μάχη κατά της διαφθοράς. Γελάνε και τα 326 βαφτιστήρια της οικογένειάς του που διορίστηκαν στο δημόσιο.

– Εφιάλτης, πραγματικότητα, όνειρο, ελπίδες… όλα ένα κουβάρι στο μυαλό μου. Και στο πίσω μέρος εκείνη η δόση του ΕΝΦΙΑ που δεν πλήρωσα.

– Περιμένω να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να τον καταργήσει… Μη με ξεχάσετε σύντροφοι, ε;

Ρ.Μ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...