15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σταθάκης: απούσα η μνημονιακή κυβέρνηση από τον καθημερινό αγώνα των αγροτών

Ημερομηνία:

Μόνη λύση η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κρήτης και Πρόεδρο του Συνδέσμου Γεωπόνων Χανίων κ. Λευτέρη Ντουντουνάκη είχε σήμερα ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιώργος Σταθάκης, στα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκειά της ενημερώθηκε για θέματα αγροτικής πολιτικής και ανάπτυξης, όπως η νέα ΚΑΠ, η γη υψηλής παραγωγικότητας, η λειτουργία του ΕΛ.Γ.Α. και οι αποζημιώσεις των παραγωγών, η δακοκτονία κ.ά.

Ο κ. Σταθάκης διαπίστωσε την απουσία οποιουδήποτε προγραμματισμού ή σχεδίου στην άσκηση της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει ως αποτέλεσμα οι πλούσιοι φυσικοί πόροι των Χανίων, της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας να μην αξιοποιούνται ούτε στο ελάχιστο. Συνακόλουθα παρατηρούμε φαινόμενα διάλυσης της οικονομίας, όπως το εξωφρενικό σχεδόν να μην υπάρχει ελληνικό λάδι στην παγκόσμια αγορά, αφού πωλείται ως ιταλικό.

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρόσθεσε, ότι είναι φανερή η έλλειψη οράματος για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και πολιτικής βούλησης για τη θέσπιση ενός πλαισίου κανόνων. Αυτή η ασάφεια των νόμων μαζί με την απουσία ενός πλάνου παραγωγικής ανασυγκρότησης βασισμένου σε κτηματολόγιο ή χωροταξικό σχεδιασμό, συνιστά τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του αγροτικού εισοδήματος. Ενδεικτική είναι άλλωστε και η ένταξη των διατάξεων για τη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και όχι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά τον κ. Σταθάκη, η μνημονιακή κυβέρνηση είτε είναι απούσα από τον καθημερινό αγώνα γεωργών και κτηνοτρόφων, με συνέπεια να μη διεκδικούνται αποζημιώσεις ή να μην πραγματοποιούνται δακοκτονίες, είτε θέτει πρόσθετα εμπόδια, φορολογώντας λανθασμένα. Το αποτέλεσμα είναι να επιδεινώνεται η θέση των παραγωγών, να πλήττονται οι καταναλωτές, να λειτουργεί ανεξέλεγκτα η αγορά αγροτικών προϊόντων και να επωφελούνται μόνο οι μεσάζοντες.

Απέναντι σε αυτήν την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, η οποία βασίζεται σε βουλευτικές παρεμβάσεις σαν τις τελευταίες που αφορούν στις ρυθμίσεις για τη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απαντά με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα. Αυτό θα διέπεται από σαφείς κανόνες και θα βασίζεται στη συνεταιριστική δραστηριότητα, την εξωστρέφεια, τη συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον εκσυγχρονισμό υλικών και πρακτικών. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε την ανάπτυξη και θα δώσουμε πνοή στην ελληνική ύπαιθρο, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...