15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σταθάκης: Εκτός ΕΣΠΑ όσα έργα δεν ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας όλα τα έργα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ο Γ. Σταθάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών για την υλοποίηση των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 – 2013 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 31/12/2015.

Όσον αφορά τις απεντάξεις έργων από το ΕΣΠΑ, αυτές θα οριστικοποιηθούν ως το τέλος του μήνα, θα αφορούν έργα που έχουν εξαγγελθεί, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, ο Γ. Σταθάκης παρέθεσε τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου ως προς τον κλάδο των κατασκευών:

• Το «κούρεμα» των κοινοτικών προγραμμάτων στα οποία έχουν ενταχθεί έργα περισσότερα απ’ ότι μπορεί να καλύψει η κοινοτική χρηματοδότηση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση προβλέπεται να απενταχθούν έργα των οποίων δεν έχουν καν αρχίσει διαδικασίες υλοποίησής τους.
• Η μεταφορά κονδυλίων από προγράμματα με χαμηλή απορροφητικότητα, σε εκείνα που μπορούν να απορροφήσουν επιπλέον πόρους, ώστε να μην απολεσθούν κοινοτικά κονδύλια.
• Η επιλογή των έργων που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «έργα-γέφυρες» και να συνεχιστούν με το πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2020.
• Η επιλογή εκείνων των έργων, που είχαν σχεδιαστεί ή εξαγγελθεί και μπορούν να υπαχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο, του ΣΕΣ 2014-2020.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...