13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σταθάκης: Με ισχυρά στοιχεία φορολογικής δικαιοσύνης κάθε φορολογικό μέτρο

Ημερομηνία:

​«Κάθε φορολογικό μέτρο έχει ισχυρά στοιχειά φορολογικής δικαιοσύνης» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος την κυβερνητική πολιτική, με αφορμή την κριτική που ασκείται για υπερφορολόγηση των πολιτών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Σταθάκης άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας με την ανάκαμψη της οικονομίας. Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα πέτυχε αξιοθαύμαστη δημοσιονομική σταθεροποίηση με μηδενική ύφεση το 2015, οριακή βελτίωση το 2016 και αισθητή βελτίωση το 2017.

Για τους συμβασιούχους

«Η πρόταση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή που τηρεί τη νομιμότητα, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ» δήλωσε για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

«Η μόνη λύση είναι η μονιμότητα. Οι συμβασιούχοι παίρνουν τα μάξιμουμ δυνατόν κριτήρια μοριοδότησης» σημείωσε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε πως μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός θα παραμείνουν στις δουλειές τους. Όπου υπάρχουν συμβασιούχοι, εξήγησε, η μοναδική λύση είναι να προκηρυχθούν διαγωνισμοί.

Όσον αφορά στο θέμα της ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιώτες, ο κ. Σταθάκης δεν τάχθηκε κατά της πρακτικής αυτής καθώς όπως είπε «οι δήμοι έχουν όλα τα συστήματα, έχουν ευχέρεια να κάνουν δικές τους επιλογές και οι δήμαρχοι κρίνονται με βάση τις επιλογές τους».

Σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε πως έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, καθώς ολοκληρώθηκε ο εθνικός σχεδιασμός με βάση τον ευρωπαϊκό στόχο για 50% ανακύκλωση στην πηγή και 50% διαχείριση. Συμπλήρωσε ότι για τα 12 από τα 13 περιφερειακά σχέδια ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και προχωρούν ενώ έχουν γίνει μεγάλα βήματα και για τα στερεά απόβλητα

Για τον ΔΕΣΦΑ

Αισιόδοξος ότι θα «υπάρξουν καλά αποτελέσματα και στο οικονομικό πεδίο, καθώς ο ανταγωνισμός θα ανεβάσει το τίμημα» για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανέφερε ότι με τον νέο διαγωνισμό θεραπεύονται τα προβλήματα που είχε θέσει η ΕΕ για τον προηγούμενο, με τον οποίο είχε κατακυρωθεί στους Αζέρους. Προκρίθηκε, όπως είπε, η λύση να δραστηριοποιείται ο πλειοδότης στην ΕΕ ή να έχει συμμετοχή ευρωπαϊκός εταίρος στο σχήμα, εφόσον η εταιρεία προέρχεται από τρίτη χώρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...