22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σταθάκης σε Telegraph: Μαξιλάρι τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ημερομηνία:

«Αυτά που λέγονται είναι υπερβολές. Υπάρχουν περίπου 3 ή 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας» δηλώνει ο Γιώργος Σταθάκης στην Telegraph για τα αποθέματα που μπορούν να κρατήσουν ζωντανή τη λειτουργία του κράτους.

Σε άρθρο που υπογράφει ο Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ επισημαίνει ότι η απάντηση σε αυτό το επιχείρημα είναι ότι αυτά τα χρήματα είναι ως επί το πλείστον πόροι για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων και υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να τα χρησιμοποιήσει δίχως να αφήσει άλλες υποχρεώσεις της στο ράφι.

Ένας τραπεζίτης είπε επ’ αυτού: «Τα χρήματα είναι ήδη κάτω από τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν τα χρησιμοποιήσουν για άλλους λόγους πώς θα πληρώσουν συντάξεις τον επόμενο μήνα»;.Η Ελλάδα ελπίζει να αλλάξει τακτική η ΕΚΤ και να αυξήσει το όριο που έχει θέσει για τα βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια (15 δισεκατομμύρια ευρώ), κάτι όμως που είναι αβέβαιο, κρίνοντας από τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα ο Ντράγκι και οι συν αυτώ.

Στο μεταξύ, οι σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την υπόλοιπη Ευρωζώνη εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά τεταμένες, παρά την εύθραυστη εκεχειρία που σημειώθηκε στις Βρυξέλλες με την υπογραφή της τετράμηνης παράτασης.

«Εδώ και 10 ημέρες οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια συμφωνία για την οποία συζητούν για το τι ακριβώς υπέγραψαν», γράφει  ο Πρίτσαρντ που επισημαίνει ότι εάν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το ΔΝΤ θα γίνει Ζιμπάμπουε.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ