18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σταματά την απεργία πείνας ο Ρωμανός μετά την τροπολογία για το βραχιολάκι – Άρχισε η σίτισή του απεργού πείνας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι) προβλέπει η βελτιωμένη τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως με επιτυχία το ένα τρίτο των μαθημάτων και των εργαστηρίων ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Η τροπολογία έγινε ομόφωνα δεκτή, μετά την απόσυρση του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, αφού κρίνεται ότι ικανοποιεί το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Λίγο νωρίτερα, σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τού ζήτησε να υπάρξει λύση στο θέμα του Νίκου Ρωμανού.

Η τροπολογία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή έπειτα από τις χθεσινές δραματικές αλλά άκαρπες διαβουλεύσεις, σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων.

Οκ. Αθανασίου παρουσιάζοντας την τροπολογία είπε ότι πρόκετιαι για συγκερασμό όλων των προτάσεων που ακούστηκαν χθες.

Αμέσως μετά η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή των εργασιών για να αποτιμηθεί η πρόταση

590_285d1a251a9b53be27b65763119d4d5d

Η παρέμβαση Παπούλια

“Πρέπει να βρεθεί λύση με τρόπο ικανοποιητικό για τον Νίκο Ρωμανό”, είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε  τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι.

Επίσης, ο κ.Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια τόνισε:

“Κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, πρέπει να βρούμε λύση”.

Ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας και δικαίωση Ρωμανού

Με εδάφιο που προσέθεσε στην υπουργική τροπολογία, μετά τις απόψεις και τις προτάσεις που του έγιναν από το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως τόνισε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, “προστίθεται ένα εδάφιο που αναφέρει ότι:

α) Στους ίδιους σπουδαστές και φοιτητές (δηλαδή που είναι καταδικασμένοι ή υπόδικοι και δεν μπορούν να λάβουν άδεια) μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμένους όρους του δεύτερου εδαφίου παρ.3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους εξ αποστάσεως παρακολούθηση.

"google ad"

Β) Η αίτηση άδειας φοίτησης με αυτές τις προϋποθέσεις δεν απορρίπτεται παρά μόνο με ειδική αιτιολογία”.

Αυτή η προσθήκη, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου παρέχεται η δυνατότητα και το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν και εξασφαλίζεται η αντεγκληματική πολιτική της χώρας.

Η λύση αυτή που δόθηκε με την πρόταση που εισηγήθηκε χθες κατά την πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση στον υπουργό Δικαιοσύνης ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Σαλτούρος και στήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Η λύση αυτής της προσθήκες ικανοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι αυτή είναι μια τεράστια νίκη του Νίκου Ρωμανού και της Βουλής, την εκλαμβάνουμε ότι θα επιτρέψει στον άνθρωπο αυτό να μπορέσει μέσα σε λίγους μήνες να υπαχθεί στο “βραχιολάκι” και απέσυρε την ονομαστική ψηφοφορία. Ικανοποίηση και από όλα τα υπόλοιπα κόμματα για την εξέλιξη.

Άρχισε η σίτιση Ρωμανού

Με την υπερψήφιση της τροπολογίας Αθανασίου, ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης και οδιοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Τσάμης.

Ήδη άρχισε η σταδιακή σίτισή του, αρχικά με φρυγανιές.

Ραγκούσης:”Ευχαριστούμε όσους στάθηκαν δίπλα μας. Σιγά σιγά αρχίζει η δύσκολη μάχη της αποκατάστασης μετά την απεργία πείνας”

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο διοικητής του Γεννηματάς στις 15:00 για τον Νίκο

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο #NRomanos

Αντίστροφη μέτρηση

14.40 Δεκτή με επευφημίες από τους συγκεντρωμένους στο νοσοκομείο έγινε η είδηση ότι ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας, όπως ενημέρωσε ο διοικητής του Γ. Γεννηματάς

14:00 Σταματά την απεργία πείνα ο Ρωμανός σύμφωνα με τον διοικητή του Γ. Γεννηματάς

13:55 Ομόφωνα δεκτή η τροπολογία

13:45 Κωσταντοπούλου: Με τη δική μας ερμηνεία, ότι παρακολουθώντας το 1/3 των μαθημάτων με την εγγύηση της πολιτείας, υπάρχει συναίνεση αποσύρουμε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Τεράστια νίκη του Ρωμανού και της δημοκρατίας.

12:40 Ο Αθανασίου πρόσθεσε πρόβλεψη για τα βραχιολάκια στην τροπολογία με την προϋπόθεση ο κρατούμενος να έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων. Να δει την τροπολογία ζήτησε η Κωνσταντοπούλου. Διακόπτεται για δέκα λεπτά η διαδικασία.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=CAo11b_UVDo”]

in.gr, info-war.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ