23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης από τα εγκαίνια της οικίας Ελ. Βενιζέλου: “Σκέφτομαι μήπως πάρω μία σύντομη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου και τη χαρίσω στους σημερινούς κυβερνώντες”

Ημερομηνία:

“Σκέφτομαι μήπως πάρω μία σύντομη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου και τη χαρίσω στους σημερινούς κυβερνώντες ώστε να καταλάβουν ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στη δράση, στην προοδευτικότητα και την νεωτερικότητα και όχι στην επιστροφή στο παρελθόν” δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δημοσιογράφους εξερχόμενος από την τελετή των εγκαινίων του Μουσείου “Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου” στη Χαλέπα Χανίων.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σχολίασε ότι “ο νόμος ήρθε με καθυστέρηση και με πολλά κενά”, ενώ επεσήμανε ότι “Το θέμα είναι να καταφέρουμε να σώσουμε τις καταθέσεις των ανθρώπων οι οποίες κινδύνεψαν και κινδυνεύουν”.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

“Αυτό που έχει αξία είναι πέρα από κούφιες αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο να πιστέψουμε λίγο στο έργο του, στις αξίες του και στον τρόπο δράσης του. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας άνθρωπος που έλεγε αλήθειες, ακόμα και σκληρές, αλλά ήταν κυρίως άνθρωπος της πράξης. Όταν οι άλλοι αναλώνονταν σε διάφορες θεωρίες αυτός μεγάλωνε την Ελλάδα. Σκέφτομαι μήπως πάρω μία σύντομη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου και τη χαρίσω στους σημερινούς κυβερνώντες ώστε να καταλάβουν ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στη δράση, στην προοδευτικότητα και την νεωτερικότητα και όχι στην επιστροφή στο παρελθόν. Ο Βενιζέλος τόλμησε και πέτυχε πολλά. Ελπίζω όλοι εμείς, οι πολύ μικροί πολιτικοί της Ελλάδας, να μπορέσουμε να του μοιάσουμε έστω και λίγο, προσφέροντας έστω και ελάχιστα σε σχέση με εκείνον.

-Ερώτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το θέμα είναι να καταφέρουμε να σώσουμε τις καταθέσεις των ανθρώπων οι οποίες κινδύνεψαν και κινδυνεύουν. Σας θυμίζω χαρακτηριστικά ότι στη Βουλή, λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες, έλεγα στον Αλέξη Τσίπρα ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών, οι καταθέσεις του κοσμάκη, Κάποιοι από κάτω κάγχαζαν και τελικά φτάσαμε στο σημείο να κλείσουν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά λεφτά από την ελληνική οικονομία. Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε με καθυστέρηση και με πολλά κενά. Ελπίζω πάντως ότι έστω κι έτσι, παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να κουρευτούν οι καταθέσεις του κόσμου.

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευσαν ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...