15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Στα κάγκελα οι υποψήφιοι της ΝΔ – Ποιοι παραιτήθηκαν και ποιοι όχι

Ημερομηνία:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη χθεσινή αναβολή της εκλογής του νέου προέδρου.

Ο μεταβατικός πρόεδρος και υποψήφιος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, άνοιξε μέτωπα με τους υποψήφιους ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και να οριστεί μεταβατικός.

«Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», είπε και απέρριψε τις ευθύνες που του προσάπτουν οι συνυποψήφιοί του για το φιάσκο στη χθεσινή διαδικασία λέγοντας πως «όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρείααντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ».

«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», ανέφερε και σημείωσε:

Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, εάν παραιτηθεί από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ταυτόχρονα όπως έγινε γνωστό αναμένεται να καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Λίγα λεπτά μετά μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον ΝίκοΠαναγιωτόπουλο, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως απέστειλε επιστολή παραίτησης στον Γιάννη Πλακιωτάκη ώστε να μην υπάρξει σκιά, ενώ κάλεσε άμεσα τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παραιτηθεί.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του, αν και αφήνει αιχμές για τον κ. Μεϊμαράκη αναφέροντας:

«Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι», ανακοίνωσε πως παραιτείται από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τονίζοντας ωστόσο πως δεν εξαρτά την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί του.

Λίγο αργότερα από τη Βουλή έκανε έκκληση προς την ΚΕΦΕ να ορίσει άμεσα νέα ημερομηνία εκλογών για να μην τραυματιστεί άλλο η παράταξη.

Από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα πάντως διαμήνυσαν άμεσα πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση του περιφερειάρχη να παραιτηθεί.

Το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνει πως «η παραίτηση Μεϊμαράκη ζητήθηκε γιατί του καταλογίζουν ευθύνες για το χθεσινό φιάσκο και οι πολίτες του το καταλογίζουν».

Τέλος επισημαίνουν πως «οι τρεις συνυποψήφιοι είναι διορισμένοι στις θέσεις του μεταβατικούαρχηγού και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ενώ ο κ. Τζιτζικώστας είναι εκλεγμένος περιφερειάρχης με την εμπιστοσύνη του 72% των πολιτών».

"google ad"

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε πως «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα γίνει αυτή την εβδομάδα εν όψει και του προϋπολογισμού».

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...