15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στο κουφάρι του Norman Atlantic | Βίντεο

Ημερομηνία:

Συγκλονιστικές εικόνες έχουν καταγραφεί στα γκαράζ του πλοίου Norman Atlantic όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, προκαλώντας το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αδριατική.

Η ιταλική ιστοσελίδα brindisioggi.it έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά εικόνες από τα γκαράζ του πλοίου, αποκαλύπτοντας την απόλυτη φρίκη και καταστροφή.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τρίτο γκαράζ και γι’ αυτό η καταστροφή σ’ αυτό όσο και στο τέταρτο επίπεδο είναι ολοκληρωτική.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο πρώτο και δεύτερο επίπεδο, αν και έχουν προκληθεί και σε αυτά εκτεταμένες ζημιές.

Οι ιταλοί πυροσβέστες προσπαθούν μέρα με την μέρα να βελτιώσουν τις συνθήκες στο εσωτερικό του πλοίου που είναι δυσχερείς λόγω των πολλών αναθυμιάσεων. Μέχρι στιγμής τα επίπεδα οξυγόνου είναι ικανοποιητικά και το μονοξείδιο του άνθρακα έχει μειωθεί στο μισό. Η κατάσταση, ωστόσο, παρακολουθείται στενά, καθώς πολλές φορές οι συνθήκες αλλάζουν με την αλλαγή του ανέμου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις θα αναζητηθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη ναυτική τραγωδία που σημειωθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο γκαράζ, οπού εκεί οι πυροσβέστες αντίκρισαν μια άμορφη μάζα σιδερικών και σκελετούς αυτοκινήτων. Η ανάκτηση στοιχείων από εκείνο το σημείο είναι αδύνατη.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1qm0aKVSLHc”]

Πορεία για το Norman Atlantic

Πορεία τη μνήμη των θυμάτων  και των αγνοουμένων του Norman Atlantic, έκαναν οι οδηγοί φορτηγών στην Θεσσαλονίκη.

Πορεία με τα φορτηγά τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών και συγκέντρωση στα διόδια των Μαλγάρων πραγματοποίησαν σήμερα στη μνήμη των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος με το πλοίο “Norman Atlantic” οδηγοί φορτηγών.

Οι οδηγοί ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Φορτηγού που κάλεσε τα μέλη του με την πορεία μνήμης να εκφράσουν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων και συμπαράσταση στους συγγενείς τους.

Οδηγοί 35 φορτηγών συγκεντρώθηκαν το πρωί στην περιοχή της κεντρικής Λαχαναγοράς και κινήθηκαν στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών χωρίς να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Όταν η αυτοκινητοπομπή έφθασε στα διόδια των Μαλγάρων, οι οδηγοί στάθμευσαν τα φορτηγά στην άκρη της εθνικής οδού και πραγματοποίησαν συγκέντρωση κρατώντας πανό με το σήμα του πένθους και με ερωτηματικά.

"google ad"

“Οργανώσαμε την πορεία στη μνήμη των θυμάτων του “Norman Atlantic” μεταξύ των οποίων ήταν φίλοι και συνάδελφοί μας” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Φορτηγού, Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

Θεσσαλονίκη - Οδηγοί φορτηγών - Πορεία - Norman Atlantic

“Αγωνιούμε για τους αγνοούμενους. Εννέα άνθρωποι αγνοούνται. Έχουν περάσει τόσες μέρες και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση” είπε ο κ. Μυλωνάς προσθέτοντας ότι οι οδηγοί φορτηγών είχαν την ευκαιρία στα διόδια των Μαλγάρων να συναντηθούν και να συνομιλήσουν και συγγενείς θυμάτων του “Norman Atlantic” που έφθασαν εκεί με τα αυτοκίνητά τους.

in.gr, antenna.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...