Home ΤΟΠΙΚΑ Στα μουσεία των σκοπιανών οι χάρτες τους περιλαμβάνουν μέχρι και την Κρήτη!

Στα μουσεία των σκοπιανών οι χάρτες τους περιλαμβάνουν μέχρι και την Κρήτη!

Στα μουσεία των σκοπιανών οι χάρτες τους περιλαμβάνουν μέχρι και την Κρήτη!

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη που έβαλε στο τραπέζι θέμα να αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος αναγκάστηκε σε ανασκευή των δηλώσεών του. Την ίδια ώρα, οι Σκοπιανοί, όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star,  έχουν οικειοποιηθεί πλήρως στα μουσεία τους την ελληνική ιστορία.

Στο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, που εκείνοι το ονομάζουν Μακεδονικό και έχει ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Ολυμπιάδας και του Φιλίππου, περιδιαβαίνουν αρκετοί τουρίστες. Στο μουσείο μπορεί να συναντήσει κανείς ομοιώματα αγαλμάτων του Αριστοτέλη, αλλά και του θεού Απόλλωνα.

Περιττό να σημειώσουμε, πως όλοι, σύμφωνα με τα φυλλάδια του μουσείου, είναι σκοπιανής καταγωγής. Δεν λείπουν επίσης και νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που επίσης έχουν οικειοποιηθεί οι Σκοπιανοί.

Περπατώντας στα βροχερά Σκόπια, από το αρχαιολογικό μουσείο φτάνει κανείς σε ένα ακόμη κεντρικό, το μουσείο Μπόρμπα.

Χάρτες και με την Κρήτη

Στο κέντρο των Σκοπίων είναι το μουσείο του Μακεδονικού αγώνα. Το μουσείο αυτό βρίθει χαρτών, όπου όλα τα μακεδονικά εδάφη και φυσικά η Θεσσαλονίκη και οι γύρω περιοχές, ανήκουν στο κράτος των Σκοπίων. Και όχι μόνον. Οι τουρίστες μπορούν να δουν χάρτες όπου το κράτος των Σκοπίων εμφανίζεται να φτάνει μέχρι την Κρήτη.

star.gr

 

Previous article Ανακύκλωση, πράξη πολιτισμού
Next article Mέσα στα κορυφαία αεροδρόμια σε επιβατική κίνηση το αεροδρόμιο Χανίων παρά τη μεγάλη πτώση
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.