16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ο ΟΗΕ

Ημερομηνία:

Ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ΟΗΕ βρίσκεται στο κόκκινο από τα τέλη Σεπτεμβρίου για 230 εκατομμύρια δολάρια και υπάρχει κίνδυνος τα «τελευταία ταμειακά αποθέματά του να έχουν εξαντληθεί ως το τέλος του μήνα», υπογραμμίζει σε επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες. Για να μπορεί ο ΟΗΕ να εγγυηθεί την καταβολή των μισθών ως το τέλος του έτους, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, διευκρινίζει στην επιστολή του αυτή προς το προσωπικό (περίπου 37.000 άνθρωποι εργάζονται για την γραμματεία του ΟΗΕ), αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το AFP.

Για να περιοριστούν οι δαπάνες στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, ο Γκουτέρες επικαλέστηκε κυρίως την πιθανότητα αναβολής διασκέψεων και συνόδων και την αναθεώρηση προς τα κάτω των υπηρεσιών που πρόκειται να παρασχεθούν. Οδηγίες δόθηκαν επίσης για να περιοριστούν τα επίσημα ταξίδια στα πλέον απαραίτητα, να αναβληθεί η αγορά αγαθών και υπηρεσιών και να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

«Μέχρι σήμερα, τα κράτη μέλη έχουν καταβάλει μόνον το 70% του συνολικού ποσού που χρειάζεται για τις δραστηριότητες που έχουν εγγραφεί στον τακτικό προϋπολογισμό του 2019», σημειώνει ο γενικός γραμματέας όσον αφορά αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «έγραψε στα κράτη μέλη στις 4 Οκτωβρίου για να τους εξηγήσει ότι οι δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται μέσω του τακτικού προϋπολογισμού βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...