22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στα Χανιά και πάλι τα μεγαλύτερα ύψη βροχοπτώσεων του τετραημέρου

Ημερομηνία:

Η Κρήτη ήταν η μία από τις περιοχές της χώρας που επηρεάστηκε σημαντικά από την κακοκαιρία του τελευταίου τετραημέρου, καθώς καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα Χανιά, για μία ακόμη φορά την τελευταία τριετία, ήταν η περιοχή της Κρήτης που επηρεάστηκε περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Στρατή Βουγιούκα και Κωσταντίνο Λαγουβάρδο:

“Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου 12-15/12/2020 η χώρα μας επηρεάστηκε από έντονο κύμα κακοκαιρίας το οποίο έδωσε σημαντικές και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο. Περισσότερο επηρεάστηκαν οι περιοχές που εντοπίζονται σε μια ζώνη η οποία εκτείνεται από τη Δυτική Κρήτη έως τη Χαλκιδική και από την Αττική έως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και ιδιαίτερα ο νομός Χανίων, το Άγιον Όρος, η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εν λόγω ζώνη και παρουσιάζονται τα 15 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης της κακοκαιρίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ενώ επισημαίνονται και οι θέσεις τους.

Οι περιοχές του νομού Χανίων στις οποίες καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχοπτώσεων ήταν η Σαμαριά, το Ασκύφου και η Ασή Γωνιά.

Βροχοπτώσεις meteo.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ