13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στα Χανιά το Πυροσβεστικό Ελικόπτερο

Ημερομηνία:

Χωρίς τον “θόρυβο” των προηγούμενων ετών, προχώρησε η διαδικασία ενοικίασης των Πυροσβεστικών ελικοπτέρων για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Στην Κρήτη αποφασίστηκε και φέτος να σταθμεύουν δύο ελικόπτερα, ένα “μεσαίου τύπου” στο αεροδρόμιο Χανίων και ένα “μεγάλο” στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ήδη στο αεροδρόμιο Χανίων αφίχθη την Τρίτη 27 Μαίου το ρωσικό ελικόπτερο Kamov 32, το οποίο θα σταθμεύει κοντά στο κτίριο του παλαιού αεροσταθμού, όπου και θα διαμένει σε επιφυλακή του πλήρωμά του.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο στο Ηράκλειο, αναμένεται να προσγειωθεί και να τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μετά τις 15 Ιουνίου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο θα σταθμεύει στο αεροδρόμιο Χανίων μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ενώ να σημειωθεί πως απο την στιγμή που θα δοθεί η εντολή στο πλήρωμα για να επιχειρήσει σε κατάσβεση πυρκαγιάς, απαιτείται χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών για να σηκωθεί στον αέρα.

Η συμβολή του στην δασοπυρόσβεση αναμένεται να αποδειχθεί πολύτιμη, όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν, καθώς μπορεί να ανεφοδιάσει τον κάδο του εύκολα απο τις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ οι ρίψεις μπορούν να γίνουν με ακρίβεια και απο αρκετά κοντινή απόσταση ακόμη και αν πνέουν σχετικά ισχυροί άνεμοι.

Ναπολέων Σαραντίδης / flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...