17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στα Χανιά το 47% των νεκρών από τροχαία στην Κρήτη από την αρχή του έτους

Ημερομηνία:

Στα Χανιά καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη από την αρχή του έτους μέχρι και χθες, που ξεψύχησαν στην άσφαλτο δύο νέα παιδιά, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Δεκαπέντε άτομα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο στον δυτικότερο νομό του νησιού, εκεί όπου κυκλοφορεί το 22% των οχημάτων της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου του Συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, Γ. Λιονάκη, στα Χανιά καταγράφεται το 47% των θανάτων. Στο Ηράκλειο μέχρι και χθες είχαν σκοτωθεί 10 άτομα, πέντε στο Ρέθυμνο και δύο άτομα στο Λασίθι.

Από τους συνολικά 32 νεκρούς, οι έξι παρασύρθηκαν ενώ περπατούσαν. Τρεις από αυτούς ήταν στο Ηράκλειο και τρεις ακόμη στα Χανιά.Oι δύο τελευταίοι ήταν τα νέα παιδιά στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι 19 από τους 32 νεκρούς έχασαν τη ζωή τους από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ 16 από τα 19 θύματα της ασφάλτου σκοτώθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. «Η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι η πρώτη αιτία θανάτου. Είναι απίστευτο πόσοι νέοι άνθρωποι μεθούν, ξενυχτούν και στη συνέχεια παίρνουν το αυτοκίνητό τους και οδηγούν», σχολιάζει ο κ. Λιονάκης.

Η νέα τραγωδία της ασφάλτου με θύματα μια 20χρονη κι έναν 19χρονο συγκλονίζει από χθες όλη τη χώρα.

Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...