15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στα 97 του χρόνια τίμησε τη Μάχη της Κρήτης κάτω από ένα κρητικό δέντρο ελιάς ο Νεοζηλανδός ήρωας Ralph Ward

Ημερομηνία:

Ο βετεράνος της Μάχης της Κρήτης Ralph Ward θυμάται τη Μάχη της Κρήτης πολύ ζωντανά.

Σήμερα Τετάρτη συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, και ο κ. Ward άρχισε να εξιστορεί ιστορίες, με ένα ουίσκι στο χέρι, για τη στρατιωτική επιχείρηση των Νεοζηλανδών στο νησί, η οποία, κατά τη γνώμη του, δεν ήταν καλά οργανωμένη.

Ο κ. Ward θα γιορτάσει τα 97α γενέθλιά του αυτό το μήνα. Την Τετάρτη πάνω από 50 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κάτω από το κρητικό δέντρο ελιάς στο New Plymouth Courthouse της Νέας Ζηλανδίας, που δόθηκε από τους κατοίκους του Γαλατά στους βετεράνους του πολέμου το 1971.

Ο Mel Askew, ο μοναδικός άλλος επιζώντας της Μάχης της Κρήτης από την περιφέρεια Taranaki της Νέας Ζηλανδίας είπε ότι απολαμβάνει την τελετή κάθε χρόνο αλλά δεν θέλει να μιλά για το παρελθόν.

Ο κ. Askew τραυματίστηκε στην Κρήτη, ήταν κρατούμενος των ναζί και οδηγήθηκε στην Πολωνία ως αιχμάλωτος πολέμου.

Είπε: “Όταν φτάνεις στην ηλικία μου, τρία πράγματα έχουν σημασία. Οι καλές σχέσεις με την οικογένειά σου, οι καλοί φίλοι… και ο καλός γιατρός”

stuff.co.nz με πληροφορίες από candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...