22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ κομπίνα στην Κρήτη με off shore εταιρεία

Ημερομηνία:

Με αδήλωτα εισοδήματα συνολικού ύψους 12,6 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ δύο δικηγόροι και ένας γιατρός, ενώ φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων αποκαλύπτουν οι φορολογικοί έλεγχοι.Ο ένας από τους δύο δικηγόρους «ξέχασε» να δηλώσει στην εφορία εισοδήματα που αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό εργατολόγο, ο οποίος είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολύκροτη υπόθεση του ροζ DVD που είχε προκαλέσει τριγμούς σε πολιτικό επίπεδο. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση εταιρείας, ο εκπρόσωπος της οποίας από τη φυλακή που βρισκόταν προμήθευε με πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 9 εκατ. ευρώ επιχειρήσεις και μια νησιωτική δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία.

Παραβατικότητα
Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε τον Μάιο το ΣΔΟΕ δείχνουν ότι η μέση παραβατικότητα φθάνει το 42%, δηλαδή περισσότερες από 4 στις 10 επιχειρήσεις «συλλαμβάνονται» να φοροδιαφεύγουν.

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα το ΣΔΟΕ, συνεχίζοντας τους ελέγχους για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και της αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων διενήργησε 2.115 στοχευμένους ελέγχους και 1.389 ελέγχους διακίνησης, με μέση παραβατικότητα 42% στους στοχευμένους ελέγχους και 11% στη διακίνηση.

Στην Κρήτη το ΣΔΟΕ αποκάλυψε περίπτωση μεγάλης επιχείρησης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης που προμηθεύονταν από το εξωτερικό, προκειμένου να καταθέτει τη διαφορά σε offshore εταιρεία συμφερόντων του.

Ο τραπεζικός λογαριασμός της offshore πιστώθηκε με το ποσόν 1.450.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...