25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Στην ακριτική Γαύδο οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Ημερομηνία:

Για την άγονη γραμμή του Αιγαίου έχουν βάλει τα μουσική σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έκαναν στάση την Παρασκευή στους Αρκιούς, το Σάββατο και σήμερα Κυριακή στην Πάτμο, ενώ στο πρόγραμμα βρίσκεται και η Γαύδος.

Η αποστολή των μουσικών συνόλων είναι και φέτος διπλή: Να προσφέρουν στους μαθητές των ακριτικών νησιών δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια γνωριμίας με τη μουσική και τα όργανα μίας συμφωνικής ορχήστρας και να δώσουν συναυλίες, χωρίς εισιτήριο, μπροστά σ΄ένα κοινό για το οποίο η ζωντανή σχέση με την συμφωνική μουσική ήταν μέχρι πρότινος απαγορευτική.

Το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» φέτος λειτουργεί για όγδοη χρονιά στα απομακρυσμένα νησιά υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο και συνεχίζονται με συχνές επισκέψεις με διαδραστικά και μουσικά εργαστήρια και πάνω από όλα ψυχαγωγικά για τους μαθητές. Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 100 δράσεις σε 25 νησιά καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου (έμφαση δίνεται ιδιαιτέρως στους μήνες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών: Αρκιοί (6 Ιουνίου): Εργαστήριο παρουσίασης μουσικών οργάνων από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του εργαστηρίου ψηφιδωτού από τους μαθητές και συναυλία από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. Πάτμος (7-8 Ιουνίου): Το κινητό πλανητάριο καταφθάνει στo νησί το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου για ένα απίστευτο ταξίδι μέσα στο χώρο και χρόνο. Εργαστήριο παρουσίασης μουσικών οργάνων από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρουσίαση του εργαστηρίου ψηφιδωτού από τους μαθητές και συναυλία από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. Γαύδος (Θα ανακοινωθεί σύντομα): Συναυλία από το Κουιντέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Πηγή: candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...

Το Κόσοβο, η Ντόρα, οι Αμερικανοί με τη βάση τους κι ένας ορατός κίνδυνος για την Ελλάδα…

Η έκθεση/εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του...