19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στην αποθήκη του ΙΝΚΑ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Φώτης Ρηγανάκος

Ημερομηνία:

Στην αποθήκη του ΙΝΚΑ περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή, Φώτη Ρηγανάκο. Ο Φ. Ρηγανάκος κάλεσε τους εργαζόμενους στον χώρο, μέσα από την πολύχρονη πείρα τους να βγάλουν συμπεράσματα και να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, στις καθημερινές μάχες αλλά και να το στηρίξουν στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, ώστε να ενισχυθεί η δύναμη της ανατροπής, να ανοίξει ο δρόμος ώστε να δοθεί πραγματική λύση στα καθημερινά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη.

Τόνισε ότι “η ψήφος δε φτάνει για να ανατρέψει ριζικά αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, είναι όμως απαραίτητο το δυνάμωμα και εκλογικά της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για να μπουν οι βάσεις αυτής της ανατροπής. Η εργατική τάξη εμπιστεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια κόμματα και πολιτικές που υπόσχονταν να λύσουν τα προβλήματά της ως δια μαγείας.

Η καθημερινή ζωή όμως των εργαζομένων δείχνει ότι τίποτα δεν τους χαρίζεται. Η προσωπική αντίσταση κάθε εργαζόμενου είναι χρέος απέναντι στο σύνολο της εργατικής τάξης και στα παιδιά της. Κανένα χρέος και κανένα μνημόνιο να μην αναγνωρίσουν οι εργαζόμενοι. Κανένα αντιλαϊκό μέτρο δεν πάρθηκε προς όφελος του λαού μας, αντίθετα ακόμα και μέσα στην κρίση μεγάλες επιχειρήσεις και κλάδοι είχαν κέρδη, προχώρησαν όμως σε μειώσεις μισθών, απολύσεις εργαζομένων με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και αντικατάστασή τους με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η περιβόητη ανάπτυξη πάτησε και πατάει πάντα σε τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και ο σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις οδηγεί αναπόφευκτα στη γενική εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. Στον Αρμαγεδδώνα που θα έρθει με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου δε θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν το ΚΚΕ, βρέθηκε πάντα δίπλα τους, τους ενημέρωνε για τις εξελίξεις, καλούσε σε αντίσταση. Ποτέ δεν έκρυψε την αλήθεια, ακόμα κι αν η σταθερή και συνεπής του στάση είχε κόστος. Από νωρίς αποκάλυψε ότι καμιά αριστερή – δεξιά ή όποια άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα μεγάλα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Αυτό το σύστημα δεν παίρνει από μερεμέτια, χρειάζεται ριζική ανατροπή. Τώρα πρέπει να σπάσουν την απογοήτευση και το φόβο, να εμπιστευθούν τη δύναμή τους και να την ενώσουν με την φωνή και τη δύναμη του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...