16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ο Μαρκογιαννάκης για τις αποκαλύψεις Χαϊκάλη – Διέρρευσε νέο βίντεο διάρκειας 1 ώρας

Ημερομηνία:

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναμένεται να επισκεφθεί εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την διαδικασία από εδώ και πέρα στην υπόθεση Χαϊκάλη, αλλά και να ζητήσει την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης.

Στη δεύτερη μέσα σε 24 ώρες συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας νωρίτερα σήμερα, τα μέλη της αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην προβληθεί τελικά το επίμαχο DVD που εμφανίζει τους κ.κ. Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αποστολόπουλο, παρά το γεγονός ότι η αίθουσα της συνεδρίασης είχε εξοπλιστεί σχετικά.

Την πρόταση για μη προβολή έκανε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για προϊόν εγκλήματος, αλλά και επειδή ο κ.Καμμένος επέλεξε να μη στείλει ολόκληρο το υλικό, αλλά μονταρισμένο απόσπασμά του, κάτι που συμμερίστηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Υπέρ της προβολής του DVD αντίθετα τάχθηκαν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Δημήτρης Κουκούτσης από την Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς.

Πιο αναλυτικά, κατά της προβολής τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση . Υπέρ της προβολής του βίντεο τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της ΧΑ, Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας ζήτησε σε κάθε περίπτωση ο Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ), παρατηρώντας πως «η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών. Όλα αυτά είναι αποκρουστικά και εντελώς ξένα από το λαό ο οποίος αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα».

Κατά τα λοιπά, με πολλά μέλη της Επιτροπής να επιθυμούν από πριν να συζητηθεί το θέμα των κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη με αφορμή κοινή τους ανακοίνωση χθες, που στον απόηχο της αποκάλυψης της υπόθεσης Χαϊκάλη, άφηναν να εννοηθεί πως έστω και αδίκως βαραίνει μία σκιά τους βουλευτές που ενώ δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό, ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τους μάλιστα να απόσχουν από τις επόμενες δύο ψηφοφορίες, αποφασίστηκε η Επιτροπή να καλέσει σε ακρόαση τους δύο βουλευτές (Οδ.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη) τη Δευτέρα.

Ταυτοχρόνως η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Έλληνες βουλευτές να σεβαστούν το κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς του και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό, τονίζεται σε δήλωση των μελών της Επιτροπής μετά το πέρας της συνεδρίασης».

Νέο βίντεο διάρκειας 1 ώρας

Εν τω μεταξύ, διέρρευσε και νέο βίντεο αυτή τη φορά διάρκειας πλεον της 1 ώρας

Σύμφωνα με το zougla.gr το οποίο δημοσιοποίησε το συγκεκριμένο βίντεο, οι συνομιλίες που καταγράφονται είναι εκείνες της πρώτης συνάντησης Αποστολόπουλου-Χαϊκάλη, με τις εικόνες της οποίας είχε ντυθεί ο διάλογος που διεξήχθη μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης. Στην ιστοσελίδα παραθέτουν αυτούσιο το διάλογο, με τα κενά όσων σημείων ήταν αδύνατον να απομαγνητοφωνηθούν λόγω κακής ποιότητας του ήχου.

Με κάθε επιφύλαξη, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από real.gr, newsbeast.gr, zougla.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ