16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στην Ελλάδα της κρίσης, τι φόρους πλήρωσαν οι φτωχότεροι και τι οι πλουσιότεροι;

Ημερομηνία:

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι στο μάτι του κυκλώνα και τα κυβερνητικά στελέχη δοκιμάζονται καθημερινά σε μια προσπάθεια να αντιπροτείνουν οικονομικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τον λαό από τον βραχνά των ασφυκτικών μέτρων  από τις δεσμευτικές συμφωνίες των  μνημονίων.

Διαβάζουμε συγκλονιστικά στοιχεία (που αφορούν την Ελλάδα) από έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler που παρουσιάζει η Deutsche Welle  που σύμφωνα με αυτή τα ασθενέστερα (μεσαία και χαμηλά)  στρώματα του πληθυσμού επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά… 337%. Αυξάνοντας έτσι δραματικά το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών αφού τα ανώτερα οικονομικά στρώματα υπέστησαν περαιτέρω επιβαρύνσεις της τάξεως  μόλις του 9%!!!

Ήταν ξεκάθαρος ο  Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης όταν έδωσε συνέντευξη για λογαριασμό γερμανικού ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση και δημοσιεύτηκε ευρύτερα στα ΜΜΕ την 10/3/2015.

Μίλησε για το χρέος, για τους δανειστές, για τους λανθασμένους χειρισμούς και τη λιτότητα στην Ευρώπη.

Βαρυσήμαντη ήταν η δήλωση του σε αυτή την συνέντευξη που αφορούσε τους δανειστές και τους μεθοδευμένους από παλαιότερα χειρισμούς τους: “Σε αυτή την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος την μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, όπως οι τριτοκλασσάτοι διεφθαρμένοι τραπεζικοί, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας“, είπε ο Έλληνας υπουργός.

Ουσιαστικά «ξεμπρόστιασε» αυτούς και όλους όσους πολιτικούς έχουν «επενδύσει» επάνω τους για να «κουμαντάρουν από κοινού» τους λαούς κατά που τους βολεύει στις προσωπικές, πολιτικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις κρατών.

Όμως το να αποκαλύπτεις τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πονηρά σχέδια διεθνών Οργανισμών, κρατών, κυβερνήσεων, πολιτικών προσώπων εθελόδουλων είναι «ασυγχώρητο αμάρτημα» και τότε αρχίζουν να λειτουργούν οι μηχανισμοί συκοφάντησης, σπίλωσης, γελοιοποίησης, χλευασμού των «ενοχλητικών» πολιτικών.

Η άθλια προπαγανδιστική συνταγή  είναι γνωστή, ανέκαθεν εφαρμοσμένη σε όμοιες περιπτώσεις αποκαλύψεων.

Είναι γνωστή περισσότερο σε όλους που έχουμε καταγγείλει επώνυμα και ενυπόγραφα σοβαρές ατασθαλίες και μεθοδεύσεις σε βάρος πολιτών και φορέων.

Είναι γνωστή σε όσους έχουμε αποκαλύψει διαφθορές, κακοδιαχειρήσεις και ραδιουργίες  κομματικών και άλλων παραταξιακών μηχανισμών, έχουμε δε υποστεί την συκοφάντηση, την χλεύη, την απαξίωση, την διαγραφή και την απόρριψη στα μάτια της κοινωνίας.

Δικαίωμα και χρέος των πολιτών, των δημοσιογράφων, των πολιτικών είναι να αξιολογούμε και να κρίνουμε τις πράξεις των εκάστοτε κυβερνώντων.

Η σημερινή συγκυβέρνηση, με τα στελέχη της, έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι εννοούν αυτά που έχουν υποσχεθεί στον λαό, θέλουν να τα εφαρμόσουν  και πασχίζουν να περισώσουν ότι έχει απομείνει από τις καταστροφικές για την οικονομία δεσμεύσεις, ελέω επίορκων παλαιών πολιτικών, που οι δανειστές μας επέβαλλαν.

Οι πολιτικές κινήσεις που γίνονται (δανειστών και δανειζόμενων) έχουν μια στρατηγική που δύσκολα γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό και ανήμπορο να αντιδράσει παρακολουθεί την ζοφερή καθημερινότητα και πραγματικότητα.

Εύχομαι να μην καταφέρουν τον στόχο τους οι δανειστές μας και οι κολαούζοι τους. Εύχομαι να μην διχάσουν τον λαό και τον αποπροσανατολίσουν σε φιλοκυβερνητικούς και μη.

"google ad"

Εύχομαι να μην επιστρέψουμε στις παλαιοκομματικές πολιτικές που συντηρούσαν την διαφθορά, που μεθόδευαν την απομόνωση όσων πολιτικών και πολιτών θέλουν την διαφάνεια, την ισονομία, την δικαιοσύνη, την δημοκρατία.

Γιάννης Μ. Γαβριλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...