14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στην Εντατική μετά από εξάωρο χειρουργείο η δικηγόρος που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Ημερομηνία:

Το επόμενο 48ωρο θεωρούν οι ιατροί του Ευαγγελισμού ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξελιξη της υγείας της δικηγόρου κ. Αναστασίας Τσουκαλά που τραυματίσθηκε στο πόδι από φωτοβολίδα αναρχικών στα επεισόδια του Πολυτεχνείου το Σάββατο το βράδυ. Κι αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος ακρωτηριασμού.

Σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η 55χρονη δικηγόρος η οποία τραυματίστηκε βαριά από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι της, την Παρασκευή του βράδυ στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο μεταφέρθηκε, η γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεαραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για ναυτικού τύπου φωτοβολίδα, η φλόγα της οποίας -δεν μπόρεσαν να την σβήσουν οι αστυνομικοί- προκάλεσε εσωτερικά εγκαύματα ενώ μέσα στο πόδι της φέρεται να άνοιξε και το μικρό «αλεξίπτωτο» που έχουν αυτού του τύπου οι φωτοβολίδες.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής: «Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ”Ο Ευαγγελισμός”, γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Το χρονικό του τραυματισμού

Η γυναίκα βρισκόταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια όταν τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ευθείας βολής, η οποία εκτοξεύτηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων και καρφώθηκε στο αριστερό της γόνατο.

Οι συγκλονιστικές στιγμές καταγράφηκαν στην κάμερα του Euronews.

Η τραυματισμένη δικηγόρος μεταφέρθηκε αρχικά στην οδό Κουντουριώτου όπου αστυνομικοί και πολίτες προσπάθησαν να την βοηθήσουν, μέχρι την στιγμή που έφτασε το ΕΚΑΒ και την μετέφερε στον Ευαγγελισμό.

Πολυεθνικές συλλήψεις

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 16 συλληφθέντες κατα την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ποια είναι η δικηγόρος που τραυματίστηκε

Η κ. Αναστασία Τσουκαλά είχε σπεύσει στο σημείο από ενδιαφερον για την πορεία των επεισοδίων και για τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να διατρέξουν οι αναρχικοί. Η τραυματίας είναι νομικός εκπρόσωπος γνωστών αντιεξουσιαστών και μάλιστα είχε συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου προκειμένου να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε  αναρχικούς που η δράσης τους είχε συσχετισθεί παλαιότερα με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή με ληστείες στο Βελβεντό κλπ.

"google ad"

Η κ.Τσουκαλά είναι και σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης (είχε διοριστεί το 2016 αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του συγκεκριμένου υπουργείου) ενώ είχε προχωρήσει σε διαλέξεις στις σχολές της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα έχει προχωρήσει σε δηλώσεις ότι «υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κείμενο των αντιεξουσιαστών σχετικά με τον τραυματισμό της δικηγόρου.

Το περιστατικό αυτό παρακολουθεί και διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ..

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=87RVRHSPztY”]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ