15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στην Επιτροπή της βουλής ο Πολάκης γιατί κατέγραψε κρυφά τον Στουρνάρα

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη συνεδριάζει για πρώτη φορά η επιτροπή δεοντολογίας της νέας Βουλής και ο πρώτος βουλευτής με τον οποίο θα ασχοληθεί είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας με Στουρνάρα

Τα μέλη της επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του κ. Πολάκη για την υπόθεση της καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρώην υπουργός με το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αφορά στο κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διενεργηθεί έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κ. Πολάκης κατέγραψε παράνομα την τηλεφωνική του συνομιλία με τον κεντρικό τραπεζίτη, λίγο μετά την αποκάλυψη για το δάνειο που είχε λάβει από την Attica Bank.

Η μήνυση του Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η δεύτερη υπόθεση αφορά μήνυση που είχε υποβάλει κατά του κ. Πολάκη ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πολάκης: Να γίνει προανακριτική

Μόλις ο κ.Πολάκης πληροφορήθηκε την συνεδρίαση σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ζήτησε να γίνει προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του προκειμένου να έρθουν όλα στο φως δημόσια και εκεί να αποφασιστεί αν θα έρθει η ασυλία του ή όχι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής όπου εκεί θα τα πούμε όλα και εκεί θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη δικαιοσύνη, η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχει ασκήσει διώξεις στο ένα εικοστό αυτών των υποθέσεων.

Για αυτό λοιπόν επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι ο κ.Πουλής και ο κ. Στουρνάρας πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία ανοιχτή διαδικασία βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής».

Μετά από την αντίδραση Πολάκη το ενδιαφέρον εστιάζεται στην στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή δεοντολογίας αλλά φυσικά και πως θα κινηθούν τα δύο νέα κόμματα που έχουν εισέλθει στο κοινοβούλιο το ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση στα δύο συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τον πρώην υπουργό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ