14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στην εποχή των μνημονίων και των βρικολάκων

Ημερομηνία:

Μυστικές συναντήσεις Μιχαλολιάκου και Γκλίξμπουργκ τον περασμένο ΙούλιοΣτον Κορυδαλλό έστειλε το κατεστημένο τον κ. Μιχαλολιάκο, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν ήταν τέτοια η κατάσταση. Όχι μόνο τμήμα της κυβερνώσας Δεξιάς αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του, αλλά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε διήμερο εντατικών επαφών και συζητήσεων με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο Γκλίξμπουργκ στη θαλαμηγό του τελευταίου, στα ανοιχτά της Λακωνίας, στα τέλη Ιουλίου, όπως μας μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Η θαλαμηγός έφτασε στα ανοιχτά του Ταίναρου, στο νοτιότερο άκρο της Μάνης, όπου επρόκειτο να μεταβεί, για άλλη υπόθεση, ο Μιχαλολιάκος. Σκάφος παρέλαβε τον αρχηγό της Χ.Α. από το Πόρτο Κάγιο και τον μετέφερε για την πρώτη πολύωρη συνάντησή του με τον τέως. Την επόμενη μέρα ο Μιχαλολιάκος ξαναπήγε στη θαλαμηγό συνοδευόμενος από δύο υψηλόβαθμα στελέχη της κίνησής του.
Μπορεί η δυναστεία των Γκλίξμπουργκ να υπήρξε το βασικότερο εργαλείο των ξένων για τον έλεγχο της Ελλάδας για πάνω από έναν αιώνα και η βασιλική οικογένεια υπεύθυνη για μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού (όπως η δολοφονία Λαμπράκη), μπορεί η Φρειδερίκη να υπήρξε μέλος της χιτλερικής νεολαίας, αυτό όμως δεν εμπόδισε πέρυσι τον αρχηγό των αυτοκαλούμενων Ελλήνων «εθνικιστών» να δηλώσει βασιλόφρων και ότι ο Κωνσταντίνος δεν είναι τέως! Τώρα, βέβαια, πώς ένας «εθνικιστής» μπορεί να θέλει έναν Δανό ως βασιλέα των Ελλήνων, αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να το εξηγήσουμε.

Στην αναμπουμπούλα…
Ο τέως βασιλιάς δεν έχει βέβαια ιδιαίτερη απήχηση στην Ελλάδα και το όλο θέμα του θα μπορούσε να θεωρηθεί κωμικό ή γραφικό. Δεν είναι όμως, στο μέτρο που η ελληνική κρίση εξελίσσεται σε βαθιά καθεστωτική κρίση και το ελληνικό πολιτικό σύστημα απειλείται με «πολτοποίηση», μαζί με τους δημοκρατικούς θεσμούς –όσο λειτουργούν ακόμα– και την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Διάφορες, κυρίως διεθνείς δυνάμεις, ετοιμάζονται, από την αρχή του Μνημονίου, να λανσάρουν σε δεδομένη στιγμή μεγάλης, οξείας κρίσης, ποικίλους «σωτήρες» και «σωτήριες ιδέες».
Μπορεί ο Κωνσταντίνος να θεωρείται μια γραφική και αποτυχημένη φιγούρα, δεν πρέπει όμως να θεωρηθεί τυχαίο ότι ολόκληρη Ντ’ Αμανπούρ του CNN τον ανέσυρε πέρυσι από τη ναφθαλίνη, μεταξύ των δύο εκλογών, για να του πάρει συνέντευξη. Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης αποτελούν ένα ισχυρό δίκτυο με επίκεντρο τη βασίλισσα της Αγγλίας και το Λονδίνο, ένα από τα τρία μεγάλα διεθνή κέντρα που διαθέτουν σημαντικά ερείσματα στην Ελλάδα –από το 1823!– και συντηρούν ισχυρές φιλοδοξίες να επηρεάσουν και να χρησιμοποιήσουν την «ελληνική περίπτωση» για λογαριασμό, ίσως και σε συνεννόηση και με ευρύτερες διεθνείς δυνάμεις.

Και διπλό νόμισμα στο σχέδιο;
Ο «πρίγκιψ» Νικόλαος ετοιμάζει, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, νέο κόμμα, που θα τάσσεται υπέρ διπλού νομίσματος για την Ελλάδα: ευρώ για το εξωτερικό και «ελληνική λίρα» για το εσωτερικό, συνδεδεμένη με τη βρετανική! Βασικός συνεργάτης του στο εγχείρημα ο Παύλος Γερουλάνος, γιος σταυλάρχη του Παύλου και πρώην υπουργός του ΓΑΠ!
Το Λονδίνο είναι τώρα κεντρική πηγή επεξεργασίας και διασποράς ιδεών για την έξοδο ή μισοέξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προς διάφορους ιθαγενείς πολιτικούς χώρους και κατευθύνσεις. Μια τέτοια έξοδος μπορεί να γίνει καταλύτης για τη διάλυση ολόκληρης της Ευρώπης.

Λαγωνικό του Δρόμου
edromos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ