23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στην Κίσαμο το Φεστιβάλ ΚΝΕ στις 23 Αυγούστου με αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη

Ημερομηνία:

Το 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή θα κάνει στάση για μια ακόμη χρονιά στο Καστέλι Κισσάμου στις 23 Αυγούστου, στην πλατεία Τζανακάκη(Μουσείο). Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Καστέλι θα είναι αφιερωμένες, στον κομμουνιστή και καλλιτέχνη, Μάνο Κατράκη.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Δίδαξε και «ποίησε» ήθος πάνω στη θεατρική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή «σκηνή» του αγώνα, στο Μακρονήσι, στον Αϊ – Στράτη, στην Ικαρία. Επιλέγουμε να τιμήσουμε τον Μάνο Κατράκη στον τόπο καταγωγής του,την Κίσσαμο.

Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ

Έλα κι εσύ στη µεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας, στο Φεστιβάλ µας που φέτος είναι αφιερωµένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ!

Έλα κι εσύ στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ µας! Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο και νέα της επαρχίας που αναγκάζεται από μικρή ηλικία να εργάζεται αμέτρητες ώρες, χωρίς να του δίνεται το δικαίωμα στην διασκέδαση, στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο, στην ζωή. Σε κάθε νέο και νέα που αγωνία για το μέλλον του, που θέλει να
παλέψει για δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονα σχολικά κτήρια και υποδομές.

Απευθύνουµε κάλεσµα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήµερα προβληµατίζεται µε όσα αντιµετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. «Μπορεί να αλλάξει κάτι;», «µπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;». Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάµε κατηγορηµατικά: Ναι! Μαζί µπορούµε να κατακτήσουµε ένα δίκαιο, όµορφο µέλλον.

Στο Φεστιβάλ µας έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν βολεύεται µε τη ζωή που του ετοιµάζουν το σύστηµα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόµµατα που τους υπηρετούν.

Δεν τους χαρίζουµε τη ζωή και το µέλλον µας! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει υποθήκη τη ζωή της σηµερινής νεολαίας, συµφωνώντας για αντιλαϊκά µέτρα µέχρι το 2060! Σε αυτό το δρόµο συναντιέται µε τη ΝΔ. Και οι δύο δουλεύουν για τους ίδιους, για τους λίγους που ζουν µέσα στα πλούτη που βγαίνουν από την εκµετάλλευση των πολλών! Διεκδικούµε όλα όσα έχουµε ανάγκη, παλεύουµε για µία ζωή µε σύγχρονα δικαιώµατα στη µόρφωση, στη δουλειά, στην αναψυχή, στον Πολιτισµό, στον Αθλητισµό.

Το 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή θα κάνει στάση για μια ακόμη χρονιά στο Καστέλι Κισσάμου στις 23 Αυγούστου, στην πλατεία Τζανακάκη(Μουσείο).

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Καστέλι θα είναι αφιερωμένες, στον κομμουνιστή και μοναδικά υπέροχου καλλιτέχνη, Μάνο Κατράκη. Δίδαξε και «ποίησε» ήθος πάνω στη θεατρική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή «σκηνή» του αγώνα, στο Μακρονήσι, στον Αϊ – Στράτη, στην Ικαρία. Επιλέγουμε να τιμήσουμε τον Μάνο Κατράκη στον τόπο καταγωγής του,την Κίσσαμο.

Στο πρόσωπο του Μάνου Κατράκη τιμάμε τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που φυλακίστηκαν,εξορίστηκαν και όχι απλά δεν υπέγραψαν δήλωση μετάνοιας,αλλά μετέτρεψαν τις φυλακές σε κάστρα αγώνα. Για τον λόγο αυτό,φέτος που το ΚΚΕ κλείνει τα 100 χρόνια του και η ΚΝΕ τα 50, οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό χώρο του φρουρίου Ιτζεδίν στις 15-16 Σεπτέμβρη ,με μεγάλες συναυλίες από τους Imam Baildi και την Γλυκερία. Την Κυριακή 16/9 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλιτή τον Κύριλλο Παπασταύρου,μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Τo Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Καστέλι Κισσάμου θα περιλαμβάνει:

Πέμπτη 23/8 στο Καστέλι Κισσάμου στην Πλατεία Τζανακάκη .Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ
Αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του Μάνου Κατράκη με τίτλο : « Στο μπόι σου παίρνουν μέτρο η ανθρωπιά και η τέχνη »

"google ad"

Πολιτική Ομιλία από τον Αποστολίδη Νίκο, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ

Μεγάλο Κρητικό Γλέντι από τους Κ.Παχάκη, Κ.Λιβυάκη και Α.Κλειδουχάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...