18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στην Κρήτη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε αποκλειστικά η ΚΡΗΤΗ TV στη μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης, αυτή στο Οροπεδίου, μέσω της οποίας θα εκτρέπονται τα πλημμυρικά νερά του Οροπεδίου Λασιθίου στο Φράγμα Αποσελέμη, το οποίο σήμερα είναι σχεδόν άδειο από νερό.

Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας για την Ανατολική Κρήτη, ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο σχεδιάστηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, καθώς στοχεύει να συμβάλει στη πλήρωση του Φράγματος Αποσελέμη με νερό από το Οροπέδιο Λασιθίου και σε ποσοστό 50%.

Αποκλειστικές εικόνες από τη σήραγγα Οροπεδίου, κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, στη διάρκεια αυτοψίας του έργου από τον γενικό διευθυντή υδραυλικών έργων του υπουργείου Υποδομών Αντώνη Κοτσώνη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο πέρασε από σαράντα κύματα.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη το 2012, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014, οπότε υπερσύγχρονο μηχάνημα ολομέτωπης κοπής που έφτασε από την Ινδία, εγκαταστάθηκε στο εργοτάξιο για τις ανάγκες διάνοιξης της σήραγγας.

Στη πορεία, υπήρξαν διάφορα εμπόδια και ενστάσεις για το επίμαχο έργο, το οποίο όπως εκτιμάται αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018.

Η σήραγγα έχει μήκος 3,5 χιλιομέτρων και κλίση 15% για τη μεταφορά των αντιπλημμυρικών νερών του Οροπεδίου στο φράγμα Αποσελέμη. Αν και πρωτοποριακό έργο, αυτό θα κριθεί από το νέο έτος και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες.

Ο Αντώνης Κοτσώνης πραγματοποίησε στη συνέχεια συνάντηση με τον δήμαρχο Οροπεδίου, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν τα αρδευτικά δίκτυα της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Γεωργίου, έργο το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί στα τέλη του χρόνου.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ο θάνατος του Μανόλη και οι τραγικές αδυναμίες του ΕΣΥ

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει την διενέργεια των...

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Σφακίων στο μικροσκόπιο της εκπομπής “Bίλατζ Γιουναϊντεντ”

Αφιερωμένη στα ποδοσφαιρικά Σφακιά θα είναι η δημοφιλής εκπομπή...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...