22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στην Κρήτη Ιάπωνες επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού – Εντυπωσιάστηκαν από τις τοπικές ποικιλίες

Ημερομηνία:

Τρεις Ιάπωνες επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού, καλεσμένοι του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης «Wines of Crete», επισκέφθηκαν το νησί με σκοπό να γνωρίσουν τα κρασιά της Κρήτης και τον Κρητικό Αμπελώνα.

Η ιαπωνική αποστολή αποτελείτο από μία εισαγωγέα κρασιού, έναν sommelier και μία διαχειρίστρια εστιατορίων σε Ιαπωνία και Αυστραλία -από τα οποία και δυο νέα ελληνικά- και συνοδευόταν από εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο Κωνσταντίνο Suwamoto.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, οι επισκέπτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την περιοχή των Χανίων, με ένα master class πάνω στο κρητικό κρασί. Στα Χανιά, επισκέφτηκαν αμπελώνες και δοκίμασαν κρασιά από τα οινοποιεία της περιοχής με γεωγραφική ένδειξη Π.Γ.Ε..

Επόμενος σταθμός στην οινική τους περιήγηση αποτέλεσε η περιοχή Π.Ο.Π. Πεζά και η περιοχή Π.Ο.Π Δαφνές. Οι Ιάπωνες εντυπωσιάστηκαν από το μαγευτικό κρητικό τοπίο αλλά και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών του κρητικού αμπελώνα και των γηγενών ποικιλιών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, πραγματοποιήθηκε στους Κρήτες οινοποιούς σεμινάριο για την ιαπωνική αγορά κρασιού.

«Η ιαπωνική αγορά είναι ιδιαίτερα απαιτητική με τις γυναίκες να έχουν κυρίαρχο τον ρόλο του αγοραστή στο κομμάτι του κρασιού» σημειώνει το Wines of Crete.

Η δράση, που χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουν οι οινοποιοί της Κρήτης να κάνουν εξαγωγές σε νέες αγορές, προβάλλοντας το κρητικό κρασί και την γαστρονομία της Κρήτης.

Η επίσκεψη των Ιαπώνων επαγγελματιών οίνου έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος “Δράσεις προώθησης κρητικού οίνου στις Η.Π.Α., την Ιαπωνία, την Ελβετία και τη Νορβηγία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ