17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Στην Κρήτη κλιμάκιο του Εγκληματολογικού για τον θάνατο της Suzan Eaton – Tι λένε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ για τα γεγονότα

Ημερομηνία:

Την αιτία και τις συνθήκες θανάτου της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ιτον, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες το βράδυ μέσα σε εγκαταλελειμμένο πολυβολείο στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά, θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν οι αρχές, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 60χρονη γυναίκα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή απ’ όπου είχαν χαθεί τα ίχνη της, στις 4 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται, πως η Αμερικανίδα ερευνήτρια βρισκόταν την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου συμμετείχε σε εργασίες διεθνούς συνεδρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης έφτασε στην Κρήτη ειδικό κλιμάκιο του εγκληματολογικού από την Αθήνα, προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς την περιοχή όπου βρέθηκε η σορός και να διαπιστώσει εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι.

Τα μέλη του εξειδικευμένου κλιμακίου θα “σαρώσουν” την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας στοιχεία και τεκμήρια, ενώ στη συνέχεια άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ θα μεταφέρουν τη σορό στο Ρέθυμνο προκειμένου αύριο να διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή.

Ένα από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι αστυνομικοί, είναι το πώς η 60χρονη ερευνήτρια μετέβη στο πολυβολεία, σε ένα μέρος τόσο δύσβατο και απομονωμένο.

Παράλληλα, αναζητούνται απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα, όπως, πώς η άτυχη γυναίκα κατάφερε να πάει στην περιοχή και αν υπάρχει κάποιος που την είδε να πηγαίνει έως εκεί.

Διεθνές ενδιαφέρον για το θάνατο της Suzan Eaton

Eν τω μεταξύ η είδηση της εξαφάνισης αλλά και ο θάνατος της Suzan Eaton έχει απασχολήσει διεθνή ΜΜΕ όπως τα CNN, CBSNEWS, ABCNEWS.

Σε σχετική είδηση στο CBS News γίνεται αναφορά σε δελτίο τύπου του Ινστιτούτου Max Planck στο οποίο εργαζόταν η 60χρονη στο οποίο γίνεται αναφορά στον θάνατό της.

Αναφέρεται σχετικά:

“Η Σούζαν ήταν μία καταπληκτική επιστήμονας, μία θαυμάσια μητέρα, μία αθλήτρια και ένας σπουδαίος άνθρωπος που την αγαπούσαμε όλοι μας. Η απώλειά της είναι αβάσταχτη. Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στον άνδρα της Τόνυ, και στους γιους της Μαξ και Λουκ, καθώς και σε όλη την οικογένειά της”

enikos.gr, agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ