21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Στην Κρήτη ο Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη

Ημερομηνία:

Το νησί επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται στην Κρήτη με αφορμή την παρουσία βραβευμένων νέων κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έχουν μελετήσει και γράψει για το Νίκο Καζαντζάκη και που θα βρεθούν εκείνες τις μέρες στο νησί στα πλαίσια του γιορτασμού των 60 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου κρητικού στοχαστή.

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεταιστο Ηράκλειο από το πρωί το Σαββάτου  και αμέσως θα επισκεφτεί τον τάφο του Ν. Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Μουσείο Καζαντζάκη στην Μυρτιά και κατόπιν θα μεταβεί στις Αρχάνες για φαγητό.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με επίσκεψη το απόγευμα στο Κράσι για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για τον Καζαντζάκη και τους Αλεξίου που γίνονται στο χωριό και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Καμπάνειο Ίδρυμα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Το πρόγραμμα θα κλείσει και πάλι στις Αρχάνες όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δει σε παγκόσμια πρώτη στην Ελλάδα, στο θερινό κινηματογράφο Παράδεισο του οικισμού αποσπάσματα από την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή με θέμα το Νίκο Καζαντζάκη.

Εκεί κάπου ολοκληρώνεται και η 24ωρη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Κρήτη, ενώ θα ακολουθήσει και μέσα στον Αύγουστο όπως είναι ήδη γνωστό κάθοδος του και στα Ανώγεια!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...